4

Dunia Kembar

18:15 |




Inilah koleksi sempena Topik Kembar.Kite ni kan dapat sepasang kembar boy & girl Muhammad Irfan dan Nur Irdiena.Tu sebabnya kite panggil anak2 gelaran twinplusone....ehm...yang plus one tu Danish le....Kite ucapkan terima kasih tak terhingga pada Pa&Ma kerana macam tau je kite dan ibu2 di luar sana tercari2 maklumat tentang dunia kembar.Memang tak puas belek edisi kali ni,banyak betul artikel menarik.Apatah lagi ni pengalaman pertama mangandung sulung,kembar pulak tu.Berdebar2,takut,risau,gembira tak boleh diterjemahkan sepanjang kehamilan.


Kite dapat tau pregnant selepas 2 bulan berkahwin.Kite kahwin pada 10.02.2002.Nak dijadikan cerita,masa tu majlis bertandang di pihak lelaki.Tau jelah rombongan dari USJ,Subang Jaya ke Selama,Taiping,Negeri Perak punyalah jauh.Disebabkan jauhnya perjalanan,rehat pun kejap je,sampai2 terus bersanding....penatnya tak terkira.


Selepas kahwin dan pulang semula ke Damansara Damai,memang terasa letih teramat sangat.Mula cuak sebab tiba2 tak dapat nak makan my favourite mee goreng mamak..loya semacam.Tiba2  wuek....muntahlah pulak.My hubby fikir mungkin mamak tu masak tak bersih kot.Esoknya muntah lagi...ehm...terus gi check up
"Tahniah puan,anda mengandung.Tetapi..(jeng...jeng...jeng)....saya nampak ada 2 karung.Terlalu awal untuk saya sahkan,mungkin puan mengandung kembar.Tahniah!"


Alhamdulillah,bunting pelamin kite rupanya...tak sempat lagi nak berbulan madu jauh2.Nampaknya Allah bagi awal rezeki perkahwinan.Mula2 malu juga nak beritahu family,tetapi semua gembira.Selidik punya selidik,sebelah kite dan sebelah suami ada keturunan kembar rupanya.Tetapi itu pun sebelah sedara mara jauh...kiranya kehadiran kembar baru ni memang dinanti2.


Dulu kite tak ler pakai handphone canggih so tak dapat nak upload foto2 masa diorang baby.Tapi dalam album memang penuh.Insya allah nanti kite akan try scan dan upload untuk tatapan korang semua ye.Oh ye...my twin dilahirkan pada 20 Oktober 2002 sebulan awal.Tak cukup bulan sebab doktor kata dah sampai masanya.Next artikel kite akan berkongsi pengalaman mengandung,melahirkan dan penjagaan baby kembar.

4 comments

12/3/13 23:43

salam sis.. ngeee...

bestnye anak kembar..
senang x jage?
nak jugak2..(sambil hentak2 kaki..)

ehehe..^^

13/3/13 00:14

@Gee GTG wahhhhh skodeng smpi sini hehehe malu2 tutup mata ngeee ^^

alhamdulillah sng manage dorg ms kecil,dh bsr ni pun ok gak cuma dorg sllu bergaduh manja2...tgri gdh ptg dh ok blk...pelik bt he3...

insya Allah smga kenalah tempias preggy twin he3..bila tu bila tu nk mkn ns myk?

20/5/13 08:33

he3 dah terjwab :) mmg kmbar unik ni..wahhhhh sy nk sgt2 ank kembar, sllu bgthu kat tunang nk ank kembar..hahaha, klakar plak ase ble bgthu dia cm2 :D

20/5/13 09:01

@S.K.A tu dia sampai dh sini he3...owh ye ke?kak lea doakan ska n tunang dpt ank kembar nnt bila dh kawin...ada keturunan ye?kalau xda pun in shaa allah kalau dh rzki tak ke mana tu chewahh :d

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...