8

COVER YOUR AURAT CAMPAIGN | SHOW YOUR SUPPORT!

03:42 |
 Assalammualaikum...ahlan wa sahlan
COVER UR AURAT
Tadi lepas jalan2 singgah blog kawan2 dan blog Ben Ashaari kite tengok bro Ben ada promote contest ni.Apalagi tak tunggu terus terjah dan klik Follow.Sempoilah blog ni yang nama tuan empunya badan Asyfiqaz.Sempena bulan Muharam ni marilah kite mendekatkan lagi diri dengan Allah s.w.t.Dok ralit duniawi dan blogging,kerohanian jangan lupa.Oh kan dah menceceh....back to the point.

Syarat penyertaan;
  1. Buat satu entri terbaru yang bertajuk COVER YOUR AURAT CAMPAIGN | SHOW YOUR SUPPORT!->Done
  2. Letak banner di atas dalam entri anda dan linkkan ke entri ini semula->Done
  3. Tulis pandangan anda tentang menutup aurat
  4. Letakkan link entri anda mengenai kempen ini di ruangan komen entri ini.->Done
  5. Kalau boleh tagkan 3 kawan anda untuk menyokong kempen ini.The more the merrier.->Done


Jawapan no.3->Dulu masa bujang memang tak pakai pun tudung.Tau jelah muda belia nak melaram macam kawan2.Memang seksilah jugak tapi tak lah over.Lagipun masa tu budak lagi rasa tua macam makcik2 kalau pakai tudung.Nak matching baju pun susah.Dulu2 lah.Bila dah bertunang mula terfikir apa yang dicari dalam hidup ni?Buatnya esok Malaikat Izrail cabut nyawa dah lah tak sempat bertaubat.Tak tutup lagi aurat ermmm...Lagi pun masa tu office mate semua pakai tudung serba sedikit rasa tersentuh dan alhamdulillah hingga sekarang masih tau kewajipan menutup aurat.

Buat adik2 di luar sana kite nak berpesan sempena masuknya Tahun Hijrah 1432 ni..mulakan tekad dan keazaman untuk mengubah penampilan.Mulakan sedikit demi sedikit.Kalau dulu pakai mini skirt tukarlah kepada seluar atau skirt labuh.Kalau dulu manis berselendang di pagi Raya kekalkanlah kepada tudung.Lagipun tudung dan shawl kan dah macam2 corak dan fesyen.Pilih je nak brand apa,style apa.Cuba tengok Permaisuri Agung kite pakai tudung manis dan ayu je nampak.Artis pun dah ramai pakai tudung tengoklah Wardina,Anne Hot Fm dan ramai lagi.Lagipun pakai tudung ni banyak kelebihan selain dituntut oleh agama.Tiada masalah jangkitan kutu.Orang kat luar pun tak tau korang ni botak ke,rambut gonjeng ke dan tak payah bersusah payah nak blow rambutlah,dye lah.Sarung je tudung,,lilit sana lilit sini(jangan sampai korang yang terbelit) dah comel lote muka tu.Maka marilah kite bersama2 menutup aurat.Lakukan sedikit demi sedikit asalkan ada perubahan.

Hendak seribu daya Mahu seribu cara

8 comments

15/12/10 20:47

salam, ada gak mama tengok pasal kempen ni, nanti mama join jugak ye :)

15/12/10 22:38

@Mama Zara

Jgn lupa join tau.kite support blogger yg stiasa mgajak kite ke arah mperbaiki diri ^-*

16/12/10 01:18

thanks yer for your support and story sharing =)
yup, nak seribu daya, xnak seribu dalih.

16/12/10 01:34

@asyfiqaz

sama2.Yg baik dijadikan teladan yg buruk dijadikan sempadan.

kempen menarik utk generasi muda :)

28/12/10 11:25

@Mohamadazhan hjDesa

Smga Allah membuka hati kite semua ke arah kebaikan..amin..

8/1/11 20:32

salam, nak jemput tuan rumah support kempen ni pulak!

http://thepotpetking.blogspot.com/2011/01/campaign-love-live-life-green-earth-we.html

8/1/11 21:08

@asyfiqaz

slm kembali..ok je..otw....

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...