7

Lip Lap..Lip Lap di I-City

13:18 |
Yuhuu...I'm back.Ok kite nak citer apa yang ada di I-City semalam.Perjalanan dari Kota Warisan ke Shah Alam ditemani hujan.Kite pergi bersama anak2,mama dan my sis.Risau gak hujan tak berhenti,problem sikit nak snap picture kat I-City.Akhirnya Allah selamatkan perjalanan kami.Dah ramai juga datang dan sibuk cari parking.Masuk adalah percuma sebab Astro Ceria buat konsert.Tapi kalau pergi time takde event kenalah bayar RM10 sekali masuk dengan kereta.Nasib baik bukan RM10 untuk per person.Tapi semalam kesian ada satu family ni kena tipu dengan ulat parking.Dah sah2 masuk percuma,brother tu kena bayar RM10.Ada juga yang ambil kesempatan.Ntah berapa ramailah semalam kena tipu.
Hujan lebat terpaksa beli topi payung
I-City yang dikenali sebagai 'The City Of Digital Light'-Msc(Malaysian Cybercentre Zone) terletak di Seksyen 7 dan berhampiran UiTM.Rindu betul kite ngan Shah Alam sebab di sinilah kite bersekolah dari sekolah Rendah hingga Menengah.Lampu di pokok2 sepanjang entrance sudah mula dipasang.Wah,anak2 dah mula excited.Tapi disebabkan masih hujan lebat,kitorang lepak dulu dalam kereta makan mee goreng yang mama masak.Berkhemahlah dulu dalam kereta.

Joey,adik Fadhil dan Nora
Hujan masih lebat,disebabkan semua tak sabar2 nak tengok konsert redah jelah.Satu Konsert Ria 2010 diadakan di satu pentas kecil sebelum 'main consert' pada pukul 8.30 malam.Pengacaranya Joey dan Nora Danish.Acara dimulakan dengan persembahan peserta cilik Kamilah Bintang.Kemudian pengacara seterusnya Farish ditemani....hah siapa suka dia ni....Lisa Surihani.Ya Allah,cantik betul dia ni!Dia naik je atas pentas apalagi tepukan gemuruhlah,ramai betul peminat.Kite pun rasa macam nak naik je atas pentas peluk Lisa.Kite dulu tak suka dia,tapi sejak follow macam2 drama/filem..I like!She's intelligent,educated and talented person.Harap lagi ramai artis2 baru yang berpelajaran macam Lisa.
Foto kurang clear,dah kite pun jauh kedaung
Farish mengenakan Lisa sebab Lisa kan pelat nak sebut 'R'
Lisa dan farish menjemput Juara Mari Menari 2010 Raziff dan Alia Nadira;untuk perform di atas pentas yang licin dan basah.Maklumlah hujan kan,risau gak diorang ni jatuh masa dok menari.Memang patutlah diorang ni menang,lantai licin pun selamba jer.Then dijemput peserta akhir Mari Menari iaitu;
Kemudian pelakon drama 'Kau dan Aku' pulak perform.Ramai betul peminat diorang.Yang datang semalam Akim,Aril,Hafiz(kecil je dia ni tgk kat tv nampak besar),Tony Eusoff dan 2 pelakon pompuan.
Disebabkan my sis minat Akim &Aril so foto diorang jelah ye



Ok next entri kite akan kongsikan foto2 yang sempat kite dan adik snap di sana.Dan juga sedikit info tentang 'main konsert'.Tunggu....


Kredit Foto&Info:
  1. I-City
  2. Mari Menari

7 comments

20/12/10 13:41

belum ade kesempatan lagi nk g i-city.. huhu

20/12/10 13:58

ooo...aleasra gi i-city tak ajak DeQdEq pun..huhuhu

21/12/10 00:05

@aisya

Hye Aisya...nti pergilah 31 Disember ni ada sambutan mlm thn br tau!

21/12/10 00:07

@deqdeq

Hye DeQdEq.Kite nak ajak tau tapi ramai sangat singgah umah DeQdEq kesian diorang.Nanti sapa yg disalahkan ,Alea juga sebab kidnap deQdEq huhu...

21/12/10 00:08

hehehe....klu dtg lg shah alam...roger2 la DeQdEq...umah DeQdEq mmg dkt je dgn I-city tu...

21/12/10 00:11

ye ker?Wah taklah jauh mcm alea ni.Rindulah kat Shah Alam.Ok nanti alea dtg umah DeQdEq kite bentang tikar makan bersila sempoi tu.Hah,mlm thn br turunlah I-City

21/12/10 00:13

boleh je aleasara....tp rumah DeQdEq cuma rumah sewa bujang jer...

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...