0

Medan VS Johor

23:46 |
Hello..yuhuu..assalammualaikum..rindunya kite kat korang semua hari ni.Maaf terlebih dahulu dipinta sebab entri hari ni tergendala disebabkan kesibukan bersama family tercinta.Terima kasih banyak2 sebab korang sudi singgah dan tinggalkan komen serta link.Kite siap je entri ni akan terus mengorak jari jemari singgah ke blog korang semua.Sambil baca entri terbaru korang,kite pun nak up traffik korang.Walaupun trafik kite sendiri..yang ado he3.

Semalam birthday atok kite tersayang ke-82.Nanti kite akan kongsikan di entri seterusnya.Kali ni nak cerita apa yang berlaku kejap tadi masa tengok perlawanan Piala Suzuki Malaysia vs Indonesia.Untuk pengetahuan semua kite ni daripada broken family.Tapi syukur alhamdulillah kedua parents kite masih baik antara satu sama lain.Diorang pun dah lama ada family baru.Disebabkan hubby kite outstation so kite tidur rumah abah kite.Abah kite ni kahwin dengan nona manis dari Medan,Indonesia.Dapatlah kite sorang lagi adik perempuan 'Eka Putri' yang tolong buat header kite yang baru ni tu..kat atas.Nanti kite cerita tentang adik kite.

So tiap kali ada games antara Malaysia dengan Indonesia,tak kiralah bola,badminton atau apa2 jelah...gamat rumah!Mama kite dah tentulah sokong Indonesia.Abah kite pun.Adik kite tengah2.Kite Malaysialah dan atok kite pun ada sekali malam ni.Mama kite ni kerja sebagai penyelia Nursery kat USIM(Universiti Islam Malaysia,Nilai).Disebabkan semangat patriotiknya,so mama nak terpacak awal depan tv,tak nak masak untuk makan malam.So kitorang pun tapaulah Ayam Penyet he3.
Strawberry Juice Snow Shake 
Ayam penyet beserta tempe,tauhu 
dan sambal mengigit telinga!
Soto ayam atok kite order
Lama sangat tunggu sampai tertido
Apalagi kitorang semua soru depan tv ler..takde masa nak makan kat meja makanMakan kat meja kopi je.Perlawanan pun bermula.Suasana masih terkawal..kitorang leka menikmati keenakan ayam penyet.Sedar tak sedar separuh masa pertama Malaysia 0-Indonesia 0.Ok lagi,mama kite pun relak mengunyah ayamnya.Abah kite tiba-tiba lak sesat makan mee bandung,dah namanya orang Muar.Separuh kedua bersambung,serangan balas kedua-dua pihak bertambah rancak.Tertendang,terlanggar,terjatuh,ter'kad' kuning opss...Dalam keenakan kite,adik dan atok makan tiba-tiba.."Tembak!!!".Perghhh tersedak atok kite yang tengah hirup kuah soto,kite ngan adik pun sama!Sapa lagi kalau bukan mama kite he3....."Penalti pun  tak masuk apa ni!"~"Apalah Bambang ni..tadi awal2 tak masuk,mana sempat nak kejar gol"~"Golllllllll!"(masa ni Indonesia 2-Malaysia 1).Bila Malaysia menang.."Memang bagus Safee ni,goalkeeper malaysia pulak hebat"~"Dah jauh sangat,Indonesia tak dapat nak kejar dah".Itulah suasana malam tadi sepanjang perlawanan.sampai kite gi dapur pun dengar mama kite jerit he3..cayalah mama!

Apa-apapun tahniah kepada negara kite Malaysia yang berhempas pulas memulihkan nama negara.Biarpun diasak dengan hinaan,kutukan dan pancaran laser opsss.....kite nak ucapkan sekali lagi "Syabas pemain Malaysia..korang memang hebat!!!Uols deserve 4 the victory".



OLE..OLE..OLE..OLE...MALAYSIA BOLEH!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...