11

"Segmen Jom Berkenalan"

01:55 |
Assalammualaikum dan Selamat Pagi Selasa.Singgah punya singgah akhirnya kite terperangkap lagi kat blog Catatan Loqman Hakim.Kalau korang pernah baca entri kite sebelum ini,Cikgu Akimlah blogger pertama yang sudi beri kite Award Blogger Cemerlang.Dan tidak disangka-sangka selepas dapat je Award tu bertambah lagi My Lovely Geng.Terima kasih ye Cikgu membuka lebih banyak ruang untuk kite menambahkan kenalan.

Ok kali ini Cikgu Akim adakan satu segmen 'Jom Berkenalan'.Tujuannya untuk merapatkan dan mengenali blogger tak kira baru ataupun lama.Rasa seronok kalau kite dah tau serba sedikit karakter dan personaliti pemilik blog.Kalau blogger tu jenis 'Assalammualaikum'..kite dekati mereka dengan berkongsi ilmu agama.Kalau blogger tu jenis Chaiyok(Korean lovers) tak kan nak terjah diorang dengan Kuch Kuch Hota Hai pulak,kan?Ok apa syarat-syarat segmen ini;


1)Buat Entry  bertajuk"SEGMEN  JOM BERKENALAN"
2)Paste banner segmen jom berkenalan dalam entry anda(kalau nak letak kat sidebar pon takpe)..linkkan ke entry ni~
3)Jawab 7 soalan berikut:
-Apakah status anda (Single,berpunya,berkahwin,bercerai)..ceritakan sedikit
Dah berkahwin dengan Syahabudin Abdul Rahman.
-Ceritakan tentang diri anda  (cth:asal..pekerjaan..belajar kat na..bil anak.cita2..bla2.bla..)
Fuhhh...tak boleh pendek lagi ke soalan cikgu huhu.Kite dahlah demam ni.Kite nama jer lahir kat KL tapi duk merata jap kat Muar,Johor.Jap kat Shah Alam.Jap kat USJ,Subang and now kat Kota Warisan,Sepang.Dulu study sekolah rendah dan menengah di Seksyen 18,Shah Alam.Dapat offer UiTM Perlis dan Segamat untk Pelaburan tapi tak gi,sebab kite minat designer.Tapi abah tak bagi huhu.Kite further study kat Kolej Bandar Utama,Damansara ambil Foundation Computer Studies.Then gatal lak kaki ni ambil Diploma In Information Technology di SAL Group of Colleges-UKM.Degree?Terhegeh-hegeh ni..otw nk buat PJJ insyaallah.Kite mama kepada sepasang kembar Irfan & Irdiena dan sorang lagi Danish aka Power Rangers.Cita2 nak buat business online with my BFF

-Ceritakan tentang Blog anda(promosi la sikit)..
Blog Born2touchurheart ni baru je cecah usia sebulan.Seperti tajuk header kite tu...The Simple Woman's Daybook-kite suka berkongsi dan menulis segala yang kite suka dalam kehidupan ini.Setiap manusia ada keunikan tersendiri.
-Apa pandangan anda tentang dunia blog?
Dulu kite anggap buang masa dan dunia blog ni hanya penuh dengan pendustaan macam Facebook.Tapi setelah kite sendiri ada blog dan dapat berkenalan dengan pelbagai karakter blogger,rasa rugi tak ada blog dari dulu.Kehidupan sebagai blogger penuh warna-warni.Sama2 menyokong,memberi pendapat,berkongsi ilmu dan terdapatnya ikatan persahabatan secara tak langsung.
-Nasihat anda kepada rakan2 yang baru nak wat blog..
Kite tak layak nak nasihat rakan2 baru sebab kite pun baru je lagi.Tapi kite harap blogger baru tak sombong dan rajin2lah bertanya khabar sambil singgah ke setiap blog yang pernah tinggalkan link/komen.
-Nyatakan keunikan yang terdapat pada blog anda..
Keunikan...sebab kite blogger mama si kembar!Dah banyak tau kumpul geng kembar dan tak sabar buat gathering.Dan satu lagi kite tak suka sangat copy&paste,kalau terdesak sangat takde gambar barulah tebal muka minta info & foto ngan uncle Google.Dan kite pastikan entri kite 1 Hari 1 Doa dapat membantu rakan blogger yang lain.
-Sampai bilakah anda akan menulis blog dan impian anda dalam dunia blog?
Selagi Allah memberikan kite peluang untuk bernafas dan impian?Dapat bersama-sama rakan blogger yang sentiasa tidak sombong,tidak jemu berkongsi ilmu dan pengalaman.
4)Tagged 4 orang rakan blogger anda(jangan lupa ingatkan dorang!)..
  1. Fara Farina(my bff)
  2. Atikah Amalina(cikgu...tomei tau awek ni ngee)
  3. Hanyaaku(ni pun cute cikgu)
  4. MamaIrfan(ni tak boleh cikgu nak kena rotan cubalah)
5)Linkkan entry anda ke ruangan komen

Pesanan penaja->SIAP!Mudah kan..dengan cara ni sekurang-kurangnya sapa yang singgah kat blog kita kalau terbaca segmen ni dapatlah berkenalan..mana tau satu universiti ke sama tempat kerja ka..kawan masa tadika ke..hah..bestkan!Cubalah~






11 comments

21/12/10 03:04

wahhh terhrunya..kira saya panggil kakak la ye..sebab dah kawen..hehehhe..salam perkenalan~

21/12/10 03:21

@:Cikgu Akim:

huhu dh tua tp hati muda boleh?tq ye sudi bc n3 kite jujur takde bodek2 punye...

21/12/10 08:27

waaa ade anak kembar yea tahniah...eh name anak kite same la irfan huhuhu. mekacih sebab sudi tag. Nanti kite buat laju2 yea hehehe

anyway salam perkenalan :)

21/12/10 09:55

sama2kasih.Kite berdua mama kepada Irfan yg comel

21/12/10 11:28

salam kenal.. wah, mama kepada baby kembar ye.. so sweet. jom singgah sini juga semua, http://born2touchurheart.blogspot.com/2010/12/segmen-jom-berkenalan.html

21/12/10 11:29

beri URL semule.. rase cam salah. hihi http://ainblogger.blogspot.com/2010/12/segment-jom-berkenalan-sticky-post-by.html

22/12/10 07:29

salam perknlan...template warna blue laa same like me..haaa

24/12/10 23:50

wahh , baru sebulan tapi macam dah lama je berblog . tabik spring !!

25/12/10 01:23

@Si Gadis Semasa

huhu..kite baru lagi.Syukur dpt kawan2 yg sporting dan salam perkenalan Si gadis Semasa

29/12/10 15:23

hai nice blog...
jejak ditinggalkan agar mudah untuk dijejaki..

30/12/10 00:04

@suka cartoon

hye kite pun suka cartoon he3.slm perkenalan nti kite sggh ye...tq 4 the jejak he3..

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...