4

What's so good with ur morning ngeee.....!

11:26 |
Selamat pagi
 new-year-new_~u17408366joheun achimieyo 
 Kaalai Vanakam
Ohayou Gozaimasu


Hye...hye...apa kena mengena dengan topik kali ni?Hah ni nak kongsi pengalaman masa kite keje MAS,KLIA.Dah jadi tugaslah sebagai front liner kenalah senyum dengan sebut Tiii...Gaa...(tak main dah 'say cheese').Kena berpenampilan menarik,cakap dengan jelas dan terang serta tak lupa kena peramah.Hah,sapa yang susah nak senyum tu susahlah sikit nak kerja apot ni.Tak kiralah masa tu korang mamai lagi tak cukup tidur ke,letih tukar shift ke,overtime ke...mesti senyum.



Satu hari kite serve passenger Australian.Nampak macam bad mood je tapi dah tugas kenalah wish."Good morning sir,may I have ur passport and tickets?"->"What's so good in the morning,i hate that words!"->"I'm sorry sir"(padahal dlm hati apa kenalah mat salleh sorang ni).Serve passenger lain pulak kali ni japanese."Good morning madam,how r u today"(sambil senyum dengan manisnya)->"Good morning too,yeah what's a such lovely day today.U brighten my day with ur sweet smile...kawaii"(oh ye...jepun ni kadang2 cakap tunggang terbalik pandai2lah faham.

Kalau kite naik MAS transport pulak...alah van yang comel tu...janganlah cari pasal nak menyombong.Setiap kali kite naik je van ni mesti cakap "Selamat pagi semua"-"Good Morning".Van ni selalunya Customer Services Agent dan steward/stewardess naik sekali.Kadang2 pilot pun ada.Mana yang tak tidur tu memanglah wish kite balik.Mana yang tengah mamai dan moody tu senyum pun tak.Tapi kebanyakannya "Good Morning dear"

Tak ke seronok pagi2 orang ucap selamat pagi.Ia menceriakan hidup dan bersemangat memulakan kehidupan.Ia melengkapkan diari kehidupan mesti ada ucapan Good Morning,Selamat Pagi dan tak kisahlah dalam bahasa apa pun.Jadi pada korang yang cukup susah nak ucapkan selamat pagi pada pasangan,anak,mak bapak,adik-beradik,officemate.. trylah dulu depan cermin.Bukan susah sangat pun.Ingat..hanya 2 perkataan tu mampu menceriakan hari orang di sekeliling korang.Macam my Little Danish tiap kali bangun mesti peluk(polok) dan cakap "Mama,sayang mama.Anish rindu mama,selamat pagi mama"(siap cium penuh ngan air liur basi baru bangun tidur).Budak sekecil 3 tahun lebih pun pandai..kite?




4 comments

17/12/10 12:29

Selamat Pagiiii eh silap Selamat Tengahari, senyum sikit =)

17/12/10 12:54

hye...slmt tghri...tulah td publish n3 terlambat cikit...senyum ni dgn lebarnya...he3...suka..suka...

selamat tengah hari mak cik.. hahaha.. ko nak tahu ek mcm mana nak buat bloglist ek.. aku ni pun Cik Tom yang ajar.. Terima kasih cik tom..

bloglist utk view 5 blog je..

klik DASHBOARD>DESIGN>PAGE ELEMENT>pergi pada gadget bloglist blog ni>keluar "configure list" utk bloglist tue>klik pada "show" pilih 5 blog

harap ko paham la ek.. hehehe...

17/12/10 16:50

@❦ CuTe MuMmY FaRa ❦

huhu...dah blh pun.Selalu gi kat situ tp tak tau functionnya.TQ my dear,tq juga Cik Tom

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...