4

Alhamdulilah..syukur Allah masih sayangkan kite.

19:08 |
Assalammualaikum semua.Rindunya kat korang semua!Sehari tak menatap blog,tak dapat singgah jengok kawan2..gelisahnya macam kucing hilang anak.Kite pun tak sangka hari ni akan berlaku keajaiban dalam hidup.Pagi2 mak kite call suruh siap.Kite tanya ke mana?Mak suruh siap je,nak hantar resume dan sijil kat satu office ni di Salak Tinggi.Kite siap tanya kena pakai baju kurung ke?Mak kata tak yahlah,bukan nak interview pun,just hantar resume je.Oklah tu...kite pun selamba pakai kemeja dan jeans,fikir kejap je kan.
Akhirnya sampailah kat office tu.Lepas hantar semua dokumen kite pun balik.Mak kite pula nak saja2 apply sebab tak larat nak ulang alik keje IBM,Cyberjaya.Then patah balik kite tolong hantar resume mak pula.Tup..tup..ada sorang lelaki(kite panggil pakcik huhu)sebab dia beruban sikit,otailah katakan.Dressing pun pakai slack dan t-shirt Pagoda.Kerani di situ pun beritahu kat pakcik ni kite datang nak jumpa officer(tapi belum sampai).Pakcik tadi tanyalah berkenaan apa.Kite kata nak apply keje.Dia pun belek2 sijil dan resume sambil bertanya macam biasa waktu interview.
Tiba2 keluar sorang kerani perempuan "Encik,budak yang saya call tu dia tak angkat phone,macam mana ye?Isnin ni saya dah kena transfer KLIA."~"Oklah Aleya,awak diterima kerja,Isnin ni start ye."~Muka blur,otak ting tong.."Erk...saya diterima bekerja,betul ke ni,Isnin ni?"~Ye Isnin ni.Awak handle admin,HR cum account.Saya Encik S.... vendor syarikat ini."~("Gulppp...dia ke bos?Ngeeee....dah lah datang terjah pakai baju tak formal,then terus interview dengan boss..terus dapat pulak tu)"Alhamdulillah terima kasih ye Encik S... saya terima tawaran ni."Mak kite dah senyum lega dan bersyukur.
Alhamdulillah ini betul2 langkah kanan dan rezeki hari Jumaat.Dengan ditemani mak tersayang,gembiranya tak terkira.Bayangkan puas kite mencari kerja,dapat tawaran banyak di KLIA tapi semua kena buka tudung.Nak apply job yang pakai tudung pulak,takde kekosongan.Alhamdulillah Allah masih sayangkan kite.Mula2 frust  sangat,tertanya-tanya kenapalah susah betul nak dapatkan kerja yang boleh pakai tudung.Mulalah datang 1001 macam perasaan.Alhamdulillah Allah mendengar setiap rintihan dan tahu isi hati hamba-Nya.
Hari ini kite dapat mengembirakan hubby dan anak2,abah dan mama,mak dan ayah,mak dan abah mentua di Taiping serta kedua-dua atok(nenek)tersayang.Dah lama kite tak peluk atok belah mak,hari ini kite peluk atok hepi sangat(kite pun tak ingat bila last kite peluk,masa kecil dulu je kot).Atok kite ni ajar budak mengaji,apalagi atok keluarkan kitab dan buku doa suruh kite sujud syukur dan baca macam2 doa.Sayu dan sedih di hati di atas kasih sayang atok,tapi tak terucap!


Korang semua doakanlah ye agar perjalanan karier kite dipermudahkan Allah.Berlaku keajaiban apabila kite berdoa;
"Ya Allah sekiranya ada mana2 hamba-Mu yang Engkau mahu berikan kepadanya rezeki-Mu tetapi hamba-Mu itu tidak mahu menerimanya dengan bagus,Engkau berikan rezeki itu kepadaku.Aku sedia menerimanya,Ya Allah"
Alhamdulillah Allah tunjuk keajaiban yang tidak kite sangka.Selepas berusaha,perlu redha dan bertawakal,akur dengan ketentuan Allah.Hanya Allah Maha Mengetahui kerja apa yang sesuai untuk kite.Syarikat kite kerja ni vendor kepada MAS di KLIA & Subang Airport.Lebih kepada Maintenance Repairing Overhaul~melibatkan kapal terbang,pencucian pesawat,mekanikal dan segala yang berkaitan engineering.Dan setiap Sabtu kite kena handle student MIAT(Malaysian Institute of Aviation Technology).Erm seronok gak berjumpa ngan student yang bijak pandai ni.
Lepas ni kite just boleh update blog selepas Maghrib huhu.Sebab kite kerja office hour.Memang kena update entri selalulah untuk dikongsikan ngan korang semua.Kite tak maulah update kat office..tak mau..tak mau.Ok kawan2 macam biasa malam ni berduyun-duyunlah entri he3.Tq sudi baca luahan hati seorang Aleasara!Sayang korang muahhhhh!



4 comments

21/1/11 19:20

Wah!! Tahniah! Syukur kan? Ini yg dikatakan rezeki datang bergolek?? All the best aleasara!

21/1/11 19:30

@whitecappuccino

"alhamdulillah sis!trma kasih ^-^

21/1/11 20:34

wah..tahniah akak..moga jdi pekrja yang rji dn amanah..org tua2 kta rzki ank2..hehe

21/1/11 20:54

@chiLleD...!!

"hye sis!tq ye.betul tu rzki anak2 kan =.=

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...