4

Arghhhhh...anak nak sekolah,mak yang letih!

02:13 |
Assalammualaikum semua..Good Morning.Minta maaflah sesangat pada kawan2 yang singgah dan tinggalkan jejak(nanti kembar gi sekolah kite curi2 masa kayuh laju-laju singgah blog korang ye).Kite dari pagi hingga ke petang sibuk buat persiapan terakhir untuk si kembar.Dah lah kite yang drive,ingat jalan clear tapi penuh kereta on the road."Woit hari Ahad tak reti duk umah ke diorang ni..biar kite je on the road dan shopping"..."Banyak songeh,bukalah shopping mall sendiri..buat highway sendiri he3...".Mula2 pergi Nilai Lama beli dua pasang lagi baju sekolah.Then si kembar nak beli beg so terus kite gi Nilai Square.Pada siapa yang dah pernah pergi Nilai 3,Nilai Square ni lebih kurang je tapi more to tekstil,kedai tak banyak tapi ada satu restoran Ice Room.Serina Redzuan pernah datang sini untuk program Jalan2 Cari Makan.Kedai beg kat sini tak banyak tapi kite suka satu kedai cina ni,siap boleh tawar-menawar.Tu sebab tiap2 tahun beli sini,pilihan pun banyak,warna duit yang keluar pun boleh tahan untuk ekonomi sederhana macam kite ni he3.


Alang2 di sini si kembar pun sibuk pilih pencil box.Haik My Little Danish pun nak.Tadi dah dapat beg power rangers padahal minggu lepas atok dah belikan beg ultraman.Cuba teka pencil box tu bertemakan apa?Ermm power rangers lagi.Kami pun singgah ke restoran jiran mama kite,dia ni jual bakso,ayam penyet dan macam2 lagi.Perut pun dah berkeroncong...layannnnn sampai tak sempat nak snap foto he3.Memang ramai makan kat restoran jiran kite ni,cabin crew dan pilot Air Asia cukup suka lepak kat sini,kedai makan ni berdekatan asrama IIUM,Nilai.Disebabkan awal lagi,alang2 si kembar nak cari botol air terus kite drive ke Subang Jaya.Destinasinya...Empire Shopping Gallery.First time pergi padahal kite selalu turun usj 6 rumah uncle.Ramai juga orang hari ni,kecil je Empire ni tapi banyak tingkat.Tiba2 ada sesuatu yang menarik perhatian kitorang;

Wuishh apa benda ni ye..Oh macam
gelongsor ala2 roller coaster rupanya.
Ini bayaran untuk slide..kalau anak
 ramai senak sikitlah nak membayo
Kite sempat snap masa sorang
 budak naik,kena duduk
 atas pelapik khas,dan tekapkan
 tangan kat dada.Then apa lagi....
Laju betul budak ni slide atau bak kata
orang kampung 'mengelongsor'.
Kat bantal besar biru tulah
nanti budak ni mendarat

Berapa tingkat?Ntah ler tak
sempat nak kira he3...
Gayat pula tiba2.Next time datang sini
si kembar nak try.Tadi ajak tak nak!

Berkenan betul dengan beg beroda ni..tapi harga?Boleh bayar ansuran bulanan Kancil/bayar sebulan sewa rumah/shopping handbag+make up ngee...RM 330.00!
Kitorang pun teruskan window shopping.Wah terlekat lagi mata ni kat satu gadjet;


Kite mula minat Olympus PEN sejak baca entri Red Mummy.Beranganlah ni nak beli he3...

Aduhai comelnya patung ni macam kembar pulak.
Teringat masa si kembar kite kecil.
Dari atas nampak pulak pemandangan yang cantik kat bawah,terus budak2 ajak turun.

Ini tidak adil!Kite pun nak naik huwaa....

Dah tawaf satu Empire so kite terus seberang jalan ke Subang Parade(dulu2 dating kat sini he3).Si kembar pun dah jumpa botol air pilihan.Irfan nak Bros.Diena pulak Hello Kitty.So sebelum bertambah banyak kereta on the road,baik kite gerak dulu,dah lah kite yang drive huhu...Alhamdulillah selamat dah sampai Kota Warisan.Ermm bermulalah kesibukan kite sebagai ibu..harap tahun 2011 ini si kembar dapat memperbaiki lagi kedudukan dalam kelas.Tahun ni dah start kokurikulum,Irfan minat pengakap,Diena pulak PBSM.Aduh duit lagi tu...huwaa....

Macamlah korang tak tau sapa punya tue...
Oklah kite nak tido dulu,kang terlewat Subuh dan nak siapkan breakfast.Diena minta kuey teow dan Irfan lak makaroni goreng..ermm...nak masak apa ye?Ok ta daaa...

Suka kalendar ni sebab ada tarikh cuti,ada
bulan Islam.Kalendar kuda?Kite dah
kurung kuda2 tu kat  kandang cina 


Nota Comel->Sorilah ye korang kena scroll panjang ke bawah baca entri kali ni.Kite tak larat nak buat Pages untuk foto he3......





4 comments

3/1/11 05:49

salam singgah dan belajar rajin2 kembar....

3/1/11 07:23

wahhh....jauh perjalanan semalam ye. tp mmg best melayan kerenah anak2 di hujung minggu kan. lepas ni kena tumpukan pulak pada keje2 umah kembar. izan yg baru sorang sekolah pun dah penin..

*ada lagi buku blm siap balut tu... malasnyaaa~

3/1/11 14:31

@anakibu

trma ksh ye sggh sini.tulah excited kembar ni.tak sbr nk jmp kwn2.

3/1/11 14:33

@Izan Ishak

hye tq sudi sggh ye.erm kite pun ada buku baru beli td ni terhegeh2 nk balut..cinta betul balut buku huwaa...dh sekolah ni takdelah nk jln2.1st day sekolah pun dah 4 h/work diorg

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...