30

Aura Si Hitam Manis

22:34 |
Hitam itu menawan

Malu dengan masalah kulit gelap?Kulit gelap juga mampu kelihatan cantik jika sikap merendah diri dibuang ke tepi.Si hitam manis pasti akan tampil menawan jika mempunyai keyakinan diri.Jangan malu untuk ke depan dan cubalah melakukan sesuatu untuk perubahan gaya anda.

  1. Jangan ingat jika anda menggayakan pakaian berwarna hitam itu tidak cantik.Sebenarnya gandingan pakaian hitam dan aksesori daripada warna yang kontras akan membuatkan kulit gelap menjadi bercahaya.
  2. Padankan warna2 pastel seperti kuning muda atau kuning mentega,ungu muda dan juga pink dengan warna2 asas seperti hitam,putih,krim,biru tua dan coklat.You're gonna be look so chic!
  3. Jika anda ingin tampil elegan dan klasik,padukan tiga padanan terdiri daripada sehelai jaket dan celana panjang rona krim serta blaus warna putih yang dikenakan di dalam jaket.Wow!Pasti gaya anda tampak hebat.
  4. Pilih warna jingga atau warna yang mengarah pada nuansa coklat.Kulit gelap akan menjadi lebih hidup apabila menggayakannya.
  5. Si hitam manis seperti anda juga akan kelihatan cerah apabila bermain dengan tiga warna iaitu merah,putih dan hitam.Gandingan merah dan hitam boleh diseimbangkan dengan kehadiran putih.Ia sangat sesuai digayakan pada waktu siang atau malam hari.
  6. Jauhi warna2 kusam seperti hijau tua,coklat tua,merah tua atau kelabu.Ia boleh menyebabkan kulit anda bertambah gelap dan tidak bercahaya.Jangan sesekali takut untuk menampilkan diri dengan warna2 cerah.
Antara artis tempatan yang berkulit hitam manis;



Hitam ke,coklat ke,kuning ke,putih ke...bersyukurlah kerana ada jugak kulit ye tak?Kalau bijak menggayakan warna,penampilan akan nampak kena dengan tuan badan.Jangan sesekali bandingkan warna kulit korang dengan kawan/adik-beradik/artis pujaan dll.Hargailah setiap yang Allah berikan dan bersyukurlah.



Kredit Info:

  • Harmoni:Tata Hias

30 comments

suka entry ni..

GKSB pn berkulit hitam manis..

sebab tu tagline pon senyum mau maneh hehe =)

4/1/11 23:29

setiap yg dijadikan oleh Allah itu cantek:)

4/1/11 23:42

@GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr

kdg2 ada warna yg dipakai si kulit cerah tak ngam,tapi bila warna tu si htm manis yg pakai..naik serinya.betul..kite png tgk demo pemilihan warna masa praktikal kat Akademi MAS,Kelana Jaya.

4/1/11 23:43

hehehe akak suke hitam manis!!!! suke suke suke :))

4/1/11 23:43

@alexa yussida

ye alexa..manusia sukakan benda yg tiada pada dia.sdgkan dia tak tau ramai yg nak jadi mcm dia..bersyukurlah

5/1/11 02:18

I loikee this entry

Sokong with u 100%!

itam @ gelap jgn di sangka legam @ tidak ensem

itam @ gelap tu la menawan sebenar nya taw


:)


p/s : jom tolong komen sini dear

http://officialaenlicious.blogspot.com/2010/12/contest-fesyen-untuk-semua.html

wish me luck taw

thanks dear

:)

suka bace ni,, hihi,, sy berkulit gelap,, huhu,, x berani cube plbagai kaler,,

5/1/11 14:06

@NUR AIN AZMAN

hye sis!ok2 kite terjah jap lagi tau!

5/1/11 14:07

@siti faridah harun (nama penuh tu)

kena hepi selalu dgn warna kulit yg dianugerahkan Ilahi.Hanya Allah yang tahu warna yg terbaik utk hamba-Nya.ok ler tu dari kite semua jadi avatar biru tu...he3....

5/1/11 16:02

bersyukur :)

5/1/11 16:04

semua mampu tampil menarik. just confident.. :)

5/1/11 16:06

suka ini! ^^, saya pon berkulit hitam manis. tapi, be confident! its not about how to be beautiful, its about how to look good and confident! percayalah, ada orang nak jadi macam kita. hot macam beyonce and tyra banks! ;))

yaya pun hitam manis gak :D

end it with something sweetest pn kulit tak puteh gax. :)

5/1/11 16:12

hurm bagus ni..

5/1/11 16:16

Betul2..., warna kulit bukan penghalang untuk bergaya.

yeah.betol2.

5/1/11 16:31

betol tu... apa pun warna kulit asal pandai padankan penggayaan baju pasti gorgeous

5/1/11 16:31

shuke shuke..
dark is sweet..
huhu..
>_<

5/1/11 17:09

yellow, brown, black n white....stop racial hatred n start 2 unite..lagu ACAB je ni pon.hehe

5/1/11 17:15

sye rendah diri sbb asye gelap...

bersyukurlah dengan apa yg kita ada. hitam itu menawan kan ^^ ira x sedih ira gelap. sebab pmakaian bole membuatkan kita nampak menyerlah =) kena pandai berfesyen dan pilih warna. nway, thnks akak for tips!

i like hitam manis...

5/1/11 17:56

yuhuu semua.trma ksh di atas respon yg diberi.mmg ramai org bukan asia yg nak kulit mcm kite semua..tapi kite yg asian skin ni pulak sibuk nk jd mcm diorg.kena pandai pilih warna pakaian,warna make up dan juga pilih skin care yang sesuai utk asian skin.

Zaara Sophea Hayat
5/1/11 18:45

Salaam...saya setuju dgn apa y dtulis dalam entri...lau sudi nak share ngan awak psl cerita kulit ni...huhu...
http://zaarasopheahayat.blogspot.com/2010/12/blonde-girl-vs-tanned-girl.html

5/1/11 19:24

@Zaara Sophea Hayat

hye..sophea!ok2 kite nk terjah ni he3..

5/1/11 20:40

suka dis entri... loike 100 %...
yg membezakan setiap orang ialah attitude

10/2/11 03:10

entry ni sgt best la..
sesuai sgt utk fatin jadikan panduan.. hehe.. :)

7/6/13 01:09

y hitam manis.. pndg x jemu..xD hehehe.. lupa dah lagu apa nih :) kena bijak pilih pakaian n make up agar secocok ngn wrna kulit kita :)

8/6/13 23:03

@AiSyA LiEzAbetul tu..warna kulit kita yang terbaik he3..

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...