3

Drama Gemilang~TV3 Rugi Tak Follow!

22:20 |
Yuhuu semua.Alahai..maaf ye baru je on9.Maklumlah hari ni 1st day kerja setelah beberapa bulan tak kerja.Dah lama tak kerja office ni mengah gak nak menghadap paper work,semua benda kena belajar.Maklumlah selama ni kerja kat KLIA memang dah ada system,terus follow je.Kite kena belajar semua tentang admin,HR dan account.Erm..best gak!Kite kerja dengan syarikat yang supply pekerja untuk Engineering,M.A.S di KLIA.,sama ada semi skill mechanic,mechanic dan aircraft cleaner.




Ada banyak kursus dan kerja kosong,nanti kite dapat je info yang penuh,kite akan kongsikan di entri seterusnya.Elok bagi korang yang ada adik,sedara yang berminat nak timba pengalaman di KLIA.Syarikat ni juga milik sepenuhnya bumiputera dan menolong belia yang tak berpelajaran tinggi,untuk mempunyai kemahiran.Kursus juga disediakan untuk student Uni KL MIAT(Aviation).


Ok2..malam ni sapa yang tengok drama Gemilang ni.Aduhai..sedih jugak.Kite suka budak yang berlakon sebagai 'Lah',berbakat budak ni.Seronok layan drama yang flash back kisah silam.Pemandangan cantik,pemilihan pelakon yang hebat dan berbakat.Drama Gemilang ini sama hebatnya drama Nur Kasih sebab pengarah dan penerbit sama, Kabir Bhatia, Filmscape



GEMILANG menyingkap perjuangan seorang pemuda untuk membela nasib golongan pelajar yang terpinggir dengan menubuhkan sekolah swasta yang pertama (Insititut Gemilang) di kawasan pedalaman pada tahun 1977 bagi menjamin masa depan mereka.

GEMILANG memaparkan pelakon-pelakon muda yang semakin popular seperti Shah Jaszle, Tiz Zaqyah, Kamal Adli dan Tasha Shilla serta dibantu oleh Dato’ Jalaludin Hassan, Talha Harith, Muniff Isa, Kpenq Zulkifli, Puteri Chi Chi, Amin, Gregory Sze Lai Huat, Qishz, Nash dan Diandra Arjunaidi.

Episod pertama hari ni banyak imbas kembali zaman Lah kecil.Selain kesusahan hidup,dengan perginya ibu tersayang,Lah terpaksa berhenti sekolah untuk membantu ayahnya menjaga adik2 sambil memotong getah.Sedangkan Lah merupakan seorang murid yang cerdik.Disebabkan kesusahan juga,ayahnya nekad menyerahkan adik perempuan paling bongsu,Mia kepada jiran yang sudi menjaganya.

Makin bertambah kesedihan apabila ayahnya meninggal dunia.Masa ini ditunjukkan Cikgu(Jalaluddin Hassan)bersedia mengambil mereka sebagai anak angkat dan tinggal bersama.Episod seterusnya...tunggu minggu depan ye.


Selain drama ni kite juga follow drama korea 'Thank You' setiap 3 petang di TV3.Perghhh sedih bila pelakon cilik yang comel sangat ni, disahkan menghidap AIDS.Tapi masa ni kite kerja kenalah tengok di www.Tonton.com he3....

thank-you.jpg

Synopsis



Dr. Min Ki Seo went to Blue Island to fulfill his deceased girlfriend’s last wish to find the single mother and her little girl who was infected by HIV and to apologize to them on her behalf as she had unknowingly given the girl tainted blood when she was being treated at the hospital. Lee Young Shin, the single mom, was having a hard time caring for her grandfather who has Alzeimer’s and keeping her daughter’s HIV condition a secret while teaching her how to live with it. Min Ki Seo was an arrogant person who looked down on people and in meeting Lee Young Shin who accepted her fate and tried to make the best of it despite all odds, he slowly changed for the better and became a warm and caring person.





OKlah selamat malam pada semua.Kejap lagi insya Allah kite akan balas jejak dan komen korang ye...terima kasih sudi singgah di sini yehaaaa!




Kredit Info:

3 comments

24/1/11 23:25

betul3. cite gemilang tu sanagt best dan ada mesej tersendiri. =) dan cite korea tu pun my mom kata best. budak kecik tu pandai sangat blakon. tp ira xdpt tgk sbb keje. hihiih

24/1/11 23:36

@BlueberrY CheesE

gemilang best...'thank you' pulak tgk nk nangis huwaa....

Anonymous
11/5/12 21:00

Hello, just wanted to mention, I loved this article. It was inspiring.
Keep on posting!
my site - birthday gift for dad

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...