5

Kalaulah dulu arwah Sosilawati pakai bodyguard......

14:00 |
CPP Training & Services
Assalammualaikum semua!Sabtu baru-baru ni kite tak lepaskan peluang menambahkan ilmu dengan menonton Majalah 3~TV3.Tertarik dengan topik 'Pengiring Peribadi' atau kata glamour 'Bodyguard'.Bodyguard ini dilatih untuk melindungi VVIP,VIP,selebriti,hartawan dan ahli perniagaan.Seronok tengok latihan yang diaplikasikan bagi membentuk pelatih menjadi pengiring yang berdisplin,tahu tanggungjawab yang dipikul dan sentiasa bersiap siaga bagi menghadapi pelbagai kemungkinan risiko serangan.


CPP TRAINING & SERVICES SDN BHD
Pulapes Bukit Jugra,Banting

Foto
Sashikumar Krishnan
(Kredit:Berita Harian)

Seraut wajah bersih dengan persalinan kemas serta imej serius bagai trademark mewakili identiti pengawal peribadi. Lebih popular digelar bodyguard, bukan semua orang dapat memikul tugas berat itu. Pelbagai kriteria termasuk dari aspek fizikal dan mental selain kebolehan menguasai seni mempertahankan diri menjadi ukuran sebelum terjun dalam profesion ini.

Perlu mengikuti kursus dan latihan yang menguji kemahiran diri terutama dari aspek fizikal dan mental. Sekurang-kurangnya lima kemahiran perlu dikuasai bagi memastikan seorang bodyguard mampu berdepan dengan pelbagai cabaran ketika bertugas.

Minda mula terfikir alangkah bagusnya jika dulu arwah Sosilawati menggunakan perkhidmatan bodyguard.Bukan untuk menunjuk atau riak,tapi dengan status sebagai ahli perniagaan yang sentiasa diekori musuh,malang tidak berbau.Ya..memang sudah ajal arwah bersama rakan-rakannya begitu...siapalah kite untuk menolak takdir.Lagipun sedih bila mengenangkan tempat kejadian di Banting,berdekatan je dengan CPPTS ni......

Aksi yang dipertontonkan oleh CPPTS dalam rancangan
MHI pada 26 Januari 2011.

Majalah Perajurit Feb 2010 telah berada dipasaran! 
Ianya berjaya diterbitkan sebelum Majalah 3 sempat 
menyiarkan rancangan mereka.

Nak tau lebih lanjut?


5 comments

ooo...ada latihan jg ye...ingtkan yg dok jd bodygad ni org2 yg pernah berkhidmat dlm tentera @ apa2 badan berunifom..skg br la kakD tau...

31/1/11 18:40

eh..dia xpakai bodyguard ke sebelum ni..alahai...

2la dearr....

tak terfikirkan, akan terjadi mcm nie...
sadis sungguh kematian arwah datuk sosilawati

1/2/11 03:27

salam pagi selaasa =)


andai dapat ku undurkan waktu =)

2/2/11 00:37

betul tu akak...tapi tulah ajal dan maut semuanya di tangan tuhan...

tak semestinya de bodyguard kita tak mati...

tapi memang sadis kesah kematian arawah sosilawati..

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...