1

Makan Malam 111?

03:06 |
Assalammualaikum semua..lepas maghrib sebelum malam tahun baru,kite dijemput mak dan ayah untuk makan malam bersama atok dan adik lelaki tersayang.Mula2 gi rumah mak kite kat Desa Vista then terus bertolak ke....Oakland,Seremban.Mula2 mak ingat nak ajak ke Bangi atau Ampang tapi tentu 'jam'.Ayah ajak gi Seremban.Ayah dan mak kite ni suka makan.Memang banyak tempat yang best diorang akan singgah.

Ayah kite 1st time bawa kami makan kat sini.Datang je penuh kereta dan ramai gak orang,sampai tunggu turn nak dapatkan kerusi(meja ada dah).Kitorang relak je sebab tengok menu lebih kurang sama macam restoran lain.Ayah dan mak kite order macam2 sampai kite lak blur nak makan apa he3...Restoran ni berdekatan ngan Columbia Asia Hospital(atok belah abah kite dulu dapatkan treatment di sini).Memang happening area ni.Sambil tunggu order apalagi kite sms my bff Fara Farina.Fara duduk di Bukit Chedang,dekat je.Dia pun baru balik shopping ngan anak2.Erm shopping sakan kau ye he3...

Hah inilah Kafe Saypool dan tengok menu tu;
Nasi Goreng Bantal Peluk Saypool

Yang paling atas tulah nasi bantal peluk tu,sedap adik kite makan.
Sotong kangkung kat sini memang best,kuah pekat dan sedap.
Terasa macam kat Padang Kota,Pulau Pinang.

Laksa Johor macam style atok kite buat walaa...
Chicken Chop murah je RM10,otak2,
Yong Tau Fu sedap betul..memang kite suggest korang try.

Alah terselit atok kite tak nampak he3...

My lovely family...

Maka selesailah makan besar kami.Ayah pun gi bayar tup..tup..mak kite tanya berapa semua?RM111.00.Hah nice number tu ..ngam ngan 1.1.2011.He3 apa2 pun terima kasih ye mak ngan ayah sedap betul makan malam ni.Itulah acara penutup 2010 bersama keluarga tersayang,cuma sedih sikit hubby belum balik.Rasanya lebih nikmat menikmati tahun baru bersama keluarga,sambil makan,bertukar cerita dan mengeratkan lagi hubungan.Malam tadi pun kite tengok ramai yang ambil peluang membawa keluarga makan bersama.

Di Dataran Nilai berdepan Nilai Square(syurga Tekstil)ramai juga mengambil kesempatan berehat membawa anak2.Ada yang bermain layang2,roller skate dan duduk bersembang.Cuma ralat juga patutnya letaklah skrin layar untuk siaran langsung malam tahun baru dari stesyen tv.Sunyi je takde acara.Lagipun Dataran Nilai ni baru sangat dibina,mungkin tahun depan adalah kot sambutan.Oklah kite pun penat ni...esok nak keluar he3....tadaa....

1 comment

13/6/13 01:17

tringat masa sewa rmah kt nilai dlu :) sedapnya mkanan 2..he3 hepy family

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...