0

PesTa Wang Kecil..Wang KeciL!!!

06:48 |

Berebut duit syiling di lebuh raya

TANPA menghirau keselamatan dan anggota polis, orang ramai mengambil 
kesempatan mengutip duit syiling yang bertaburan di lebuh raya.


SEREMBAN - Kilometer 243 Lebuh Raya Utara-Selatan menghala ke selatan berhampiran susur keluar Pedas dekat sini yang sentiasa sibuk semalam bagaikan 'pesta' apabila orang ramai berebut-rebut mengutip duit syiling yang bertaburan di lebuh raya itu.
'Pesta' itu berlaku apabila sebuah kenderaan Toyota Hilux yang membawa satu peti duit syiling berjumlah RM75,000 terlibat dalam kemalangan.
Dalam kejadian pada pukul 3 petang itu, peti tersebut tercampak keluar dari pacuan empat roda itu selepas kenderaan itu dilanggar dari belakang oleh sebuah kereta BMW.
Akibatnya ribuan duit syiling 10 sen, 20 sen dan 50 sen bertaburan di lebuh raya sepanjang kira-kira 100 meter.
Keadaan itu menyebabkan ramai pengguna jalan raya menghentikan kenderaan masing-masing di bahu jalan untuk mengutip duit syiling.
Kehadiran beberapa anggota polis dan pekerja lebuh raya gagal menyuraikan orang ramai yang terus mengutip duit syiling tanpa menghiraukan keselamatan mereka.
Orang ramai meninggalkan lokasi itu selepas duit syiling itu habis dikutip tiga jam kemudian.
Nota Comel->Alahai..memanglah rezeki di tengah highway.Tapi diorang ni dah tak fikir lagi halal ke duit tu diambil tanpa 'kerelaan'?Lepas tu belanja pulak untuk anak bini.Lagi best kalau ada yang bagi untuk duit belanja anak gi sekolah .Erm..???
Kredit Info:


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...