1

Asma'28~AL-BASHIR

10:00 |

Bismillahirrahmanirrahim

MAHA MELIHAT
AL-BASHIR,Yang Maha Mendengar.Dia melihat segala sesuatu.Melihat yang jauh dan yang dekat dan yang tersembunyi.Allah s.w.t. Maha Melihat yang tersembunyi dalam hati,di dalam bumi,langit dan lautan.


1->Beroleh ilmu


Bagi mereka yang membaca Ya Basir 100 kali sebelum solat Jumaat,insya Allah akan menjadi orang yang lebih berilmu.Jika membaca sebelum Jumaat insya Allah,Allah akan mengurniakan cahayaNya memancar di hati dan wajah anda.


Allah akan menjaga anda dengan menjadikan hati anda bersih dan perkataan anda yang baik-baik dan bijaksana dan amalan anda hanya kebajikan.Amalkan membacanya dengan penuh keikhlasan,insya Allah anda akan beroleh kejayaan.


2->Membaikkan penglihatan


Membaca Ya Basir beberapa kali siang dan malam akan membaikkan penglihatan,insya Allah,di samping menghindarkan anda dari malapetaka yang teruk.


Nota:


Nama Allah ini telah dibaca selalu oleh Faki yang menggunakannya untuk membaikkan penglihatannya apabila dia pergi memancing di sungai atau di laut.Dia membacanya 500 kali untuk membantu memulihkan penglihatan seorang kanak-kanak yang cacat sejak lahir.
Kredit Info:

  • Buku zikir Asma Ul Husna 99 Nama Allah~Hassan Mia


1 comment

9/2/11 11:04

makaceh sharing dear :)

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...