14

Gong Xi Fa Cai..Ini Ah Meng Punya Raya..Abu pun raya juga maa..Arumugam raya juga...

00:34 |
GooD MoRninG!!!Yehaa!Wah seronoklah kawan2 yang bercuti bermula hari ni.Kat dashboard ramai kawan2 yang update entri tentang balik kampung,selain daripada tajuk mengenai Mesir.

Kite?Alhamdulillah hari ni last kerja dan esok cutiiiiiiii!Masa nilah nak beristirehat bersama keluarga tersayang.Tengah fikir nak bawa anak2 ke mana.Kite pun baru je baik demam,tak maulah gi mandi2 musim hujan ni.



Kite seronok tengok pelbagai kaum di negara tercinta ni.Kata jelah perayaan apa,acara apa..mesti semua kaum join sekali.Cuba tengok cina punya raya,semua kaum pun sibuk balik kampung.Cina sibuk shooping,heih...melayu ngan india pun sibuk jugak he2.


Tu belum kat highway,cuba tengok kereta sebelah kiri kanan korang,bukan melayu ke yang ramai on the road.Pelik?Tak lah?Cuak..kot2 tersalah tengok kalendar..heih..betullah tu!Cina sibuk borong limau mandarin heih..melayu dan india pun sibuk pilih limau.Time ni lah nak seronok makan limau rasa meriah tu lain macam,kan?


Kesimpulannya,bersyukurlah menjadi rakyat Malaysia.Di luar sana betapa ramai yang ingin mencari rezeki di negara Malaysia,ingin merasa nikmatnya tidur walaupun satu malam tanpa tangisan ketakutan dan ledakan bom.Minggu ini sahaja betapa banyak kes bencana alam sekitar yang menimpa negara luar,ancaman peperangan,perebutan kuasa hingga kanak-kanak dan pelajar-pelajar Malaysia menjadi mangsa keadaan.


Bersyukurlah,,bersyukurlah......alhamdulillah.Sayangilah Malaysia,hormatilah hak semua kaum dan agama.Insya Allah generasi seterusnya akan dapat menikmati semua ini hingga ke akhir hayat.Mereka akan bebas untuk makan limau mandarin,muruku dan ketupat setiap kali perayaan.


Kongsi raya~Kongsi shopping mall~Kongsi Highway he3......

14 comments

2/2/11 08:07

proud 2b malaysian!
hehe.. suke cuti, yess..!

2/2/11 10:28

@ahsfantasy24

"hye sis!slmt bercuti ye"

2/2/11 11:48

selamat hali laya cina wa ucapkan pada suma warga cina... heh!

2/2/11 12:41

salam..boleh.
sampai ahad ni.
kali ni GA tak ramai yg join tak mcm GA yg ke-2 hari tu sampai 400 org...
ada rezeki boleh menang nnt..InsyaAllah...hehe

2/2/11 12:43

@eqbalzack

"tak sbr nk join tau!tq ye..tulah ramai dah pakat blk kg tu lah cina punya raya..melayu juga balik kg he3.."

2/2/11 13:41

jln mana raya cina ni?jom p collect angpow sama2..hehe

2/2/11 19:56

Salam new blogger

nice blog...hehehe

jom singgah blog saya

http://zubir5588.blogspot.com
\segala komen dan cadangan adalah amat dialu-alukan...tq

2/2/11 21:46

Gong Xi Fa Cai..Ini Ah Meng Punya Raya..Abu pun raya juga maa..Arumugam raya juga...

Yeeaaa..eh Abu mana ni...

2/2/11 22:32

besnye dpt cuti..tp cti sya terpksa di btalkan..huhu

3/2/11 02:41

hahah.. best2! tapi jangan sampai lari akidah sudey.. =P

3/2/11 11:04

@abuikhwan

"he3...Abu tu mmg kwn kite kat dunia realiti.tapi plg best dan dihormati di dunia maya ialah sahabat Abu yg tgglkan komen ni he3..."

3/2/11 11:05

@chiLleD...!!
"alah siannya,nti kite htr yee sang ngan limau mandarin byk2 ye he3

3/2/11 11:05

@Along Usop
"betul..betul..he3

3/2/11 11:06

@zubir othman
"tqvm slm perkenalan ye"

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...