2

TaK Sabar Nak Tengok SmuRfs yang Biru Comel tu!!!

15:51 |
Hai semua!Hari ini kemalasan melanda,rasa nak tarik je selimut pink walaupun matahari terpacak memancarkan cahaya he3..Minggu lepas kite demam,hari ni My Little Danish Rangers lak demam selsema.Temankan si kecil ni baring,kite lak ngantuk he3.


Tengah tengok TV3 tiba2 kuar lak TV3 Kids punya iklan.Esok 9 pagi setiap hari Ahad disiarkan rancangan kartun yang memang favourite kite sejak kecil.Korang ingat tak kartun ni?


Who and what are the Smurfs? 

The Smurfs are tiny, blue creatures who live in mushroom houses in a village hidden in the forest. Smurfs are blue, three-apples tall, and speak a dialect which makes heavy use of the word "smurf". The root word "smurf" is used extensively as a noun, verb, and everything in-between; "what a smurfy smurf, Papa Smurf" would not be an uncommon sentence. There are over 100 Smurfs inside the Smurf Village. The Smurfs are led by 543-year-old Papa Smurf, a good and powerful wizard. Each Smurf is assigned a task in the village, according to their ability and the needs of the community. Smurfs live peaceful lives in harmony with nature. The word "Schtroumpf" (Smurf) is the Flemish equivalent of the English language colloquial "Whatchamacallit". 



Smurfette        Lazy Smurf
Papa Smurf  Sassette Smurfling 
Baby Smurf    Grandpa Smurf
Gargamel     Azrael

dan banyak lagiiiii......



Tak sabar tunggu esok.Tengok kartun ni menghilangkan stress tau!Sebenarnya banyak lagi kartun kite suka time kecik2 dulu..tapi ni lah salah satunya.Dulu berangan nak duk umah kat cendawan,siap lukis lagi nak bentuk cendawan tu macam mana.Mak kite kata tengok kartun bagus boleh asah kreativiti berfikir dan mereka.Tapi tulah arwah atok lelaki dan juga uncle2 kite arkitek,kite je tak minat lukis pelan2 segala bagai.Tapi kalau suruh lukis kartun ke,rumah idaman ke..laju je tangan masa tu he3....Nak2 lagi lukis rumah cendawan Smurfs ni..I likeeee!!!

Ni rumah diorang

Rumah Smurfs kat Netherlands.
Lego tu tak tahan!
Ni kot rumah original dalam dunia realiti?

Siap ada Facebook khas untuk sesiapa yang minat Smurfs.Korang klik sini lah ye[link].OK tadaaa......


Kredit Info & Foto:



2 comments

5/2/11 23:52

Kartun ni memang favourite masa 'dulu-dulu'. Tapi dah lama terpadam dari memori, terima kasih kerana mengingatkan kembali nostalgia silam...tak boleh nak tengok dah, sibuk manjang...

6/2/11 00:23

@abuikhwan

ye ke,wah ada geng lah kite!tulah kite pun tau sahabat dah bz sokmo he3...trma kasih masih sudi jengok kawan2 ^-*

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...