9

Hai..saya..erm...dari Kelantan.Ngapa ye mesti malu..Kelantan best per!!!

15:36 |
Yuhuu i'm back!Baru lepas lunch huhu...invois menimbun lak hari ni,tu sebab lunch pun lambat.Ok kite kan baru je pindah rumah dah semestinya dapat jiran2 baru.Seronokkan bila dapat berkenalan dengan jiran yang pelbagai karakter,karier dan sudah pasti pertanyaan pertama:

Kite->Assalammualaikum...saya Aleya.

Jiran sebelah->Waalaikummussalam...saya Kak Ina.Wah mesti penat ni pindah banyak barang.

Kite->Tulah kak..esok nak kerja pulak,letih sungguh ni.Nasib baik mak,abah tolong.Husband time ni pulak busy kerja.


Jiran sebelah->Aleya asal mana ye,orang sini ke?

Kite->Saya ni kalau ikut parents orang Muar,Johor tapi dah lama duduk Selangor sebab parents kerja airport.Akak pulak?

Jiran sebelah->Akak ni erm..(sambil senyum simpul)..asal Kelantan.Suami pun sama..orang sana.Kebanyakan jiran2 kite kat sini orang Kelantan.(slow je time sebut Kelantan)


Hah..korang!Sapa yang dari Kelantan angkat tangan!!!Tahniah kerana korang tak segan2 nak mengaku anak jati Kelantan.Kite tak pernah rasa perbezaan negeri itu menjarakkan sesebuah perhubungan.Ya kite mengaku dulu ibarat ada satu andaian/pandangan tentang kawan2 yang berasal dari Kelantan.Terlalu banyak perkara negatif yang kawan2 dari negeri lain dok citer.Tapi bila kite berpeluang berborak dan berkawan dengan officemate,jiran dan peniaga gerai/kedai makan yang berasal dari Kelantan.....BEST!!!


Rajin,tidak kenal putus asa,rajin berniaga(cuba toleh kedai kanan kiri)loghat yang diucapkan nampak comel nak lagi kalau cik mek molek yang kechek...pergh...sampai kite pun terpelat Kelantan kejap kat rumah he3..Daripada cerita mak,abah mertua yang pernah pergi sana,makan kat sana best2..meriah...sedap2 dan paling penting MURAH!!!Kain baju pun cantik2 huwaaa.....Tak sabar kite nak gi Kelantan!!!!

Lepas ni tak kira asal mana pun korang..jangan malu tau!Berbanggalah dengan negeri masing2..semua ada kelebihan.Jangan dengar cakap2 negatif tanpa berkawan dulu,tak kenal maka tak cinta yehaaaa!!!Alamak bos panggil meeting..ok jumpa lagi yehaaa!!!Assalammualaikum......

Teringin pergi pasar Siti Khadijah
  
KITE BANGGA KITE ANAK JOHOR
&
 SAYA ANAK MALAYSIA!!! 






 

  

9 comments

10/3/11 15:47

kwn saya dri kelantan :) http://geekintherainbow.blogspot.com/

10/3/11 16:19

sayo ore klate @_@

10/3/11 16:49

cheq orang kedah.. :))

10/3/11 16:53

hihihi.. saya org KL.. tp penah blaja kat klate..

10/3/11 16:58

wah best dpt kenal dgn rakan blogger yg dari kelate!!hye..hye kepada tilmiz wataniah. dan juga hye..hye kepada semua yg sudi beri komen di sini..nida org kl,najwa org kedah,kwn ifa athirah org kelate

10/3/11 17:06

chek oghang KEDAH!! kAT aLOQ sTAQ...

10/3/11 18:08

saya org pahang, pernah belajar di kelantan...memang best.

10/3/11 21:09

kayrul orang penang...suami pulak org johor...utara selatan g tue...negara mana sekali pun..kita tetap satu malaysia...hehehhe

11/3/11 15:06

saya berjiran dengan kelantan heheheh

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...