5

Khas untuk semua wanita!!!Tip elak diragut!!!

09:30 |
Assalammualaikum semua...yuhuu....alang2 dah siap kerja ni kite baca jap Utusan Malaysia(semalam punya..paper hari ni pun ntah bila dapat belek huhu..busy bebenor teman ni).Bos pun tak kisah nak belek akhbar.Pilih je nak baca mana satu,janji kerja dah siap he3.Kite selak punya selak,helaian demi helaian..wachaaa.....artikel ni perlu dikongsikan.

TIP ELAK DIRAGUT


  1. Jika berjalan kaki,ikut arus kenderaan yang bertentangan supaya boleh nampak jika ada sebarang keadaan yang mencurigakan->Memang kite pratikkan cara ni
  2. Rapatkan beg tangan ke badan dan pegang erat dengan kedua-dua tangan sekaligus menunjukkan tanda dalam keadaan berhati2->Korang pun janganlah nak bergaya over sangat macam filem 'Pisau Cukur'...Oh My Prada...Nak bergaya pun dengan brand handbag tu tengok lokasi.
  3. Bawa dompet kecil yang diletakkan di dalam kocek ketika keluar berjalan2->Yup...kite memang jarang bawa handbag..nak lagi ke tempat yang sesak dan ramai orang.
  4. Usah letak dompet atau beg tangan atas meja ketika makan di kedai->Kite pun tak galakkan korang beli pin magnet yang boleh letak di tepi meja dan sangkut handbag tu.Menjadi tarikan dan sasaran peragut je.Apa ingat peragut tak reti lepak restoran/kedai makan?
  5. Elak pakai barang kemas yang boleh dilihat dengan jelas oleh peragut->Helo...ni bukan era Mami Jarum daa...be simple as you can...betapa banyak kes ragut melibatkan barang kemas.Perompak bukan tau pun itu barang tiruan atau mas celup..alahai.
  6. Tidak sesuai diletakkan beg tangan dalam bakul motosikal->Erm..jangan ye buat macam tu.Belilah box yang jenama GIVI tu ke...
  7. Jangan letak handbag di seat depan sebelah pemandu->Memang kite tak pernah letak.Selalu letak bawa kaki tapi janganlah sampai menganggu nak tekan brek dan minyak.
  8. Elakkan daripada menayangkan handphone secara 'over' semasa online->kot ye pun nak tayangkan handphone canggih tu agak2 ler...korang ingat peragut tak sukakan handphone.Pergh kalau jual..duit tu!
Ok harap tip yang diberikan ini dapat membantu dan berhati-hati selepas ini ye.Mulakan dari sekarang!Jangan nak berlenggang Mak Limah dan jadi model barang kemas dan handbag tau!!!
 
 
Kredit Info:
  • Utusan Malaysia~Mega

 





5 comments

10/3/11 11:44

bagus tips tu... eyqa suka... mekasih... ;)

10/3/11 11:51

@Eyqasara

:sama2 sis..penting ni utk wanita semua!

10/3/11 14:51

thanks untuk info yg berguna untuk semua wanita

10/3/11 15:08

thanks for sharing...tips mcm ni mmg berguna sangat ngan environment negara kite mcm nih kan..:)

meh ke rumah..
~kekasih hati chinta jiwa~
keep in touch ye..♥♥♥

thx dear alea
memang perempuan suka sangat letak bag pada seat sebelah driver. bahaya sangat2...
orang dari luar kalau tengok handbag letak mcm tu memang rasa nak ambik jer
Dia kata saya cantik TAPI saya..."
Pembunuh anak kucing wanita mohon maaf kepada rakyat Malaysia"
ORI-KESHI | Kawaii Eraser Maker"

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...