2

Kite kata B.U.K.A......Udah lah tu....

21:56 |
Yuhuu semua!Hah..amacam dah bergelap ke korang tadi?Kite baru je balik dari pasar malam kat area rumah ni.Diorang tak pulak sokong Earth Hour..yelah time ni diorang nak cari rezeki.Kang kalau diorang tutup lampu,pening kepala pulak pelanggan nak memilih barang.


Tadi sebelum keluar kite tutup semua lampu.Bila balik dan buka pintu terkial-kial pulak dalam kegelapan dan terus buka tingkap.Maka nampaklah jugak cahaya lampu jalan.Tadi di pasar malam sempat jugak terserempak sorang jiran ni.Dia tanya tadi nampak rumah gelap je.Dia ingatkan kite keluar berjalan-jalan.Kite kata hari ni Earth Hour.Tau tak apa benda Earth Hour?Dia kata tak pernah dengar!Aduhai..sepatutnya seorang suri rumah yang ada banyak masa untuk membaca akhbar,paling kuat pun tengok berita di TV,patut tahu.


Sedihlah.Bagaimanalah nak mendidik anak2 kecil kalau ibubapa pun tak ambil peduli?Erm...harap tahun depan lagi banyak iklan yang kerap disiarkan di media massa,seminggu sebelum hari Earth Hour untuk mendidik dan memberi kesedaran kepada rakyat Malaysia. 



Tadi sempat juga kite beli buah kundang di pasar malam.Lama betul kite tak jumpa buah ni.Tadi kantoi ngan anak kite yang kembar tu.Diorang tanya buah apa yang kite belek2.Ntah kite jawab.Pakcik yang jual buah tu kata "Ini buah kundang,nak".He3...apalah kite ni,makan tau nama tak tau.Oklah kite tengah tengok Akademi Al-Quran 5 live di tv9.Nanti kite kongsikan siapa juara AQ5 ye...ok,bye......





2 comments

Fav anis buah tu :) Sedap, kan :)

27/3/11 00:31

@Miss AnisSensuous

"hye sis!,,g sedap tapi tak blh mkn byk mlm2 kang skt perut pulak he3...

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...