3

BiG GiVe SaHaBaT ConTest

01:14 |
Assalammualaikum semua...salam ceria khas untuk bro Sudirman penganjur contest yang memang betul2 sempoi.Dan terima kasih sebab inilah peluang nak wish my bff tersayang Farra Farina.Peluang ni memang betul2 kite tunggu sebab.........nak wish


Happy Birthday!!!
Dia suka Hello Kitty....

Nak bagi lagilah kek nyummm...yummy.....

Hello Kitty birthday Cake

 to my lovely friend.......

Fara Farina
20 APRIL 2011..dah tua dulu dari kite yehaaaa!!!


BAGAIMANA ANDA MENGENALNYA DAN SEJAK BILA
Apa peristiwa yang membawa anda rapat dengannya
Bulan Jun 2006 hari pertama kitorang mendaftar di Kolej Bandar Utama,Damansara.Sama2 ambil course Computer Studies.Yang buatkan kitorang rapat sebab dahlah sama course,sekelas pulak tu dan di hostel pulak,kitorang serumah cuma bilik lain2.Sama2 suka try resipi baru dan yang jadi mangsa rice cooker comel kite.Macam2 menu dah pernah masak.Habis setahun di sana sementara tunggu result,kitorang part-time kat McDonald's Taipan,USJ,Subang Jaya.Banyak suka-duka di sini yang buatkan kitorang lagi rapat.Masa nilah kite mengenal erti dunia persahabatan yang sebenar.Kat mana ada dia di situlah kite.Cuba kira dah berapa lama kitorang kawan.Hah,betul!14 Tahun 10 Bulan 2 Minggu 5 Hari!!!

KENAPA ANDA MENYAYANGINYA?
Apa kenangan manis antara korang berdua sepanjang perkenalan ni
Mestilah sayang sebab Farra ni tak banyak songeh,sweet,tak kedekut,pandai,penyayang,kreatif,tulisan dia cantik tau!Tak berlagak walaupun mak abahnya orang 'senang'.Kite sayang sangat2 kat dia ni sebab adatlah kehidupan sebagai remaja melalui fasa2 bercinta dan putus cinta.Dialah penghibur dan memberi semangat di saat2 kite 'hilang'.Sama2 teman kite kat belakang rumah sewa,masa nak hapuskan semua barang kenangan x-boy huhu(aduh kantoi!).Dialah jadi posmen antara kite dengan si dia yang sekarang ni hubby kite!Dan time dia pulak putus cinta kite tukang memujuk dan suruh dia cari pakwe baru he3.

Oh ye masa keja McD team kitorang dipaksa menari masa Annual Dinner untuk store area Petaling Jaya.Dan hurmm kena menari dengan lagu Spice Girl aduhai..kite jadi Victoria dan dia Mel B.Tobat tobat tak mau dah menari atas pentas malu.Dia ni suka kumpul perfume dan adalah satu hari tu dia beli perfume.Tak menyempat nak terus spray dalam toilet kat staff room.Tiba2...pecah!Huwaa merah muka dia terkejut dan nak nangis.Akhirnya hari tu toilet kitorang harum semerbak kalah kedai Lovely Tale tu.


APA PERKARA KELAKAR TENTANG DIRINYA.
Harapan anda sebagai sahabat kepadanya..
Kelakar???Sebelum tidur dia suka uraikan rambut dia yang panjang tu kat tepi katil,dah macam pontianak comel(dah lah hostel kitorang tu berhantu).Bila frust suka pasang lagu2 melayu yang mendayu2 sampai terpaksa kite jerit suruh tutup.Dia ni kadang2 suka mengelamun.Hah time tulah kite suka sergah dia!Dan time kite frust dia pun ikut sedih teringat kat boy dia.Pernah pukul 11pm-1 am kitorang selamba main buaian kat playground tanpa takut ada hantu ke apa ke.Tapi kalau diberi peluang lagi main buai pagi2 buta,tobat tak mau takuttttt!Harapan hurm baca kat bawahlah pulak.....

KALAU RASA NAK CERITA APA2 LAGI TERSERAH KEPADA ANDA..KREATIVITI MASING2 LAH KAN..yang pasti Man ni mudah terusik dengan entri2 yang feel2 gitu..hihayyyy
Farra...aku tak dapat bagi kau hadiah tapi nanti aku belanja kau makan ye!Maaf sangat2 banyak susahkan kau dengar luahan masalah aku dari zaman aku anak dara hinggalah ke mak dara.Kau setia di sisi.Agaknya kalaulah telinga kau boleh bercakap dah lama aku kena smash!!!Terima kasih kerana di saat2 aku frust sebab si 'dia',kau kuatkan semangat aku.Yang best tu aku putus,kau pun putus.Kau kahwin aku pun kahwin.Nanti bila nak dapat menantu ntah2 sama kot tahun nyer.Dapat cucu pulak?Dah tua nanti sama2 kite buat temujanji untuk medical check up ngan doktor ye!Kau ibarat diari kehidupan aku.Aku ibarat diari kehidupan kau.Tak perlukan nota untuk mencatit segalanya sebab kat RAM otak kite masing2 dah terpahat memori segala pahit manis.

Dan sempena dengan 'status' kau yang baru ni aku harap kau kuat!Buktikan pada 'dia' kau tak lemah.Jangan bagi lagi orang pijak kepala sebab bila kepala kau dah penyek camner???Aku harap kau dapat menunaikan amanah Allah dengan menjadi hamba-Nya,anak dan mummy yang solehah.Di saat kau lemah dan mula berasa tewas tanpa bantuan lelaki bergelar suami...kau pandang kiri,kanan,depan,belakang.Masih ramai lagi yang lebih susah dari kau.Yang penting kau ada Allah s.w.t. untuk mengadu,ada ibu bapa untuk meminta nasihat,anak2 untuk bermanja,rumah untuk berlindung,kerjaya untuk meneruskan hidup.Tetapi orang lain di luar sana betapa ramai yang menderita?



Kalaulah kau ada jodoh yang lain,nanti aku hadiahkan pulak kek ni ye masa kau kahwin.Dan rumah ni untuk kau dan new hubby he3.....


Ok tu je...kang penat bro Sudirman dan korang nak baca.Apa2 pun terima kasih ye sebab kreatif buat contest ni.Ni kali ke-2 tau kite join.Suka...suka...Nak join?Erm klik je kat banner kat atas tu tau!Jangan lupa singgah blog my bff tau.

Tarikh tutup  1 mei 2011.


Happy birthday to you,
It's only for you,
What ever you do,
I'm always with you....
 Semoga allah berkati usia,
murahkan rezeki,kuatkan iman,
tabah,berjaya mendidik anak2,ditemukan
dengan jodoh yang terbaik di kalangan
hamba-Nya yang soleh...amin.




Nota Comel-->Kite ada banyak sebenarnya foto kenangan dalam album bersama dengan Farra.Masalahnya kat rumah takde scanner huwaaaa....terpaksa pinjam foto di blog dia he3.

3 comments

20/4/11 09:19

good luck kak..ngee

NORA!!! Sorry la aku tak sempat nak baca entry ko. Sibuk sangat2 selepas balik dari training hari tu.. huhuhu.. tersentuh hati aku bila baca entry ko. terimbas kembali kenangan2 yang pernah kita hadapi dulu.. phuh!! lama kan kita dah berkawan.. Nanti kita celebrate usia perkenalan kita yang ke 15 tahun yer.. hehehehe.. Anyway, thanks for the entry and birthday wishes.. aku suka sangat2.. Sayang kau!!!

Anonymous
28/4/11 05:40

The difference between a man and his valet: they both smoke the same cigars, but only one of them pays for them.

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...