9

Peringatan untuk blogger wanita.Nak pakai tudung tu hati2 masa pinkan brooch.

22:19 |
Assalammualaikum semua!Ni saja nak share.Semalam otw ke office sempat lagi dengar celoteh FBI dan Fafau di Hot FM.Pendengar berkongsikan benda yang paling tidak dapat dilupakan.Ada sorang wanita beritahu,ada satu hari tu dia nak cepat ke office.Kelam-kabut pakai tudung dan dia kemam pin tudung di bibir(pin yang kecil tu).Nak dijadikan cerita ntah macam mana dia tertelan gulppppp!!!
Kite teringat masa darjah 6 dulu,masa tu sekolah di Shah Alam.Pagi2 kite sampai kat sekolah,nampak kelibat cikgu2 seperti kelam-kabut naik kereta beramai-ramai tak tau ke mana.Sampai je kelas,kawan2 beritahu ustazah kesayangan sekolah kami meninggal dunia pagi tadi.


Sebabnya?Masa arwah nak pakai tudung,ntah macam mana brooch yang arwah nak pin di bawah dagu tu,tercucuk hingga kena nadi urat di leher!Rakan serumah arwah sempat mendengar arwah menjerit,kemudian senyap.Arwah dikejarkan ke klinik berdekatan unutk mendapatkan rawatan kecemasan tetapi Allah lebih sayangkan arwah.


Pengajarannya-->Berhati-hati semasa memakai pin atau segala brooch.Malang memang tidak diduga.Apatah lagi bagi wanita yang sekarang sibuk mengejar masa.Sejak kejadian yang menimpa arwah,ramai kawan2 yang tak pakai brooch.Diorang terus jahit tudung muat2 ikut bentuk muka.


Tapi kite memang tabik spring pada pemandu wanita yang memandu sambil pakai lipstik.Setakat memandu sambil hisap rokok ke,gunakan handphone ke memang dah biasa kite nampak.Ni pakai lipstik...diulangi lipstik!Perghh terror betul,tak comot lak tu.Nyaris kite terbabas gara2 "terpesona" tengok kaum sendiri yang boleh mekap di mana jua.Korang?Jangan macam tu ye.Nanti  Bung Mokhtar kata "Hah,kan saya dah kata,orang pompuan memandu berbahaya".

9 comments

8/4/11 22:47

slalu tudung letak pin br pakai

8/4/11 22:50

wah! takutnya... mmg selalu tercucuk kat leher tu.. kena hati2 lepas ni

8/4/11 22:56

@Miss Ran

"hye sis!yelah kan bagus gak idea tu..tq!

8/4/11 22:56

@munna

"hye sis!wah kena lbh berhati2 lepas ni tau!

8/4/11 23:03

takutnya... so, pas ni kena hati2...

8/4/11 23:17

@Miylo Meow
:betul...betul...takut lak nak pakai brooch he3..

8/4/11 23:48

aduh..seram juga dgr psl ni...itula, kita x tau kan klu dh namanya takdir...benda yg nampak kecik pun boleh menjadi punca....

9/4/11 00:13

@DeQdEq

:hye DeQdEq wah rindunyer......tulah benda yg digunakan selalu kdg2 itu penyebab maut.

9/4/11 17:49

Ngerinya...Risau plk sbb ank pakai tudung boh brooch.

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...