9

Segmen : Mahu Jadi Diri Sendiri

00:05 |
Hah...terperangkap sudah!Dalam pada sibuk balas jejak kawan2 yang join segmen sebelum ni dan balas komen kawan2,tertarik pula nak join segmen ni.Hijau je mata masa kat sini..best!Kite tau ni dari blog Bro Rozuan Ismail(Tqvm)


 Penganjur segmen:MiSzy DiaN
[nak join klik banner tau]

 ruang di dalam rumah yang menjadi kesukaan kamu?
Living room kata omputeh.Sebab di sini tempat kite lipat baju sambil menonton tv dan mengupdate entri di blog sambil membasuh baju di mesin basuh dan mengelip mata!Kite ni super duper woman boleh buat kerja 5 in 1 dalam satu masa he3...

 pengalaman pertama kali bersama sahabat karib kamu?
hurm...masa tu bujang,kitorang lapar dan dia ajar masak spaghetti(first time pulak tu nak belajar makan).Tapi tak cukup bahan dan nak bagi pedas,dia letak sesuatu yg istimewa.Maka kite dengan 4 lagi sepupu pun melahaplah tiba2 semua sakit perut.Rupa2nya dia letak rempah kari dan ntah apa lagilah he3.....tak sesuai tau!Nak tau sapa bff kite hingga kini dah berkawan hampir 15 tahun?ni dia [picit

 tabiat buruk kamu yang cuba diubah?
Kelam-kabut he3....kalau nak cepat cakap pun jadi tunggang-langgang.Sampai jadi bahan usikan officemate dan adik tersayang.Yang geram tu anak2 pun nyakat mamanya ni.

 jika kamu menjadi guru sekolah, mata pelajaran apakah yang akan kamu pilih?
Pendidikan Seni dan Sains(erm..erm..kite terror Sains ngan Lukisan tau dulu2..sekarang?Hampeh he3...)

 bagaimana kamu memujuk / menangkan rakan kamu yang sedang menangis kesedihan?
"Jap ye aku beli tisu".Erm buat lawak dan cuba tukarkan mood dia ke mood ceria dan hepi.Dalam bergurau dan mengusik tu,pujuk secara halusssssss.

 apa yang akan kamu lakukan apabila berada dalam keadaan marah?
Kalau marah sangat,kite suka diam.Suka sibukkan diri buat apa yang kite suka macam update blog..oklah tu!

 lagu rakyat atau lagu kanak-kanak yang cukup kamu gemari?
Pernah kongsi baru2 ni[sini]Kite suka lagu Tiga Sekawan sebab simple,tak banyak lirik,catchy dan semua kaum ada.

lelaki / perempuan idaman kamu berada di depan mata, apa yang akan kamu lakukan untuk menarik perhatiannya?
senyum...senyum...senyum...senyum...habis tu tak kan nak gelak guling2 kot!

 mata dan bibir kamu, mana yang kamu rasakan sering menarik perhatian orang?
Huishhhhh...ntahlah...tapi kata cik abang.....

Dengan mata kanda melihat;
Dengan bibir dinda senyum;
Bila hati sudah terpaut;
Angau sampai bermalam-malam

huish boleh ke jawab macam ni?

tarikh tutup?
sabtu 9hb April 2011 | 11:59pm


kite pun hijau jugak..bolehlah geng ngeeeee...




9 comments

9/4/11 00:12

menarik la..gud luck ya alea

9/4/11 00:18

@whitecappuccino

"hye sis tqvm he3....

9/4/11 17:02

salam...

masih sempat lagi nak join ni..:)

9/4/11 17:25

@Sekamar Rindu

"salam kembali..sempat...join tau!gd luck!

9/4/11 21:55

waaahhh..
kmu ni superduper women yaa.. hehehe..
bley laa ni tlg saya buat kerja kan.. hihi..
lamanya kmu daa berkawan.. hmpir 15 tahun yaa..
semoga berkekalan yaa..

jom share dgn yg lain kt cni plak..

http://miszydian.blogspot.com/2011/04/hari-hari-terakhir-bersama-mereka.html

10/4/11 12:22

mak ai.. panjang jawab nye.. org len jwb secoet-secoet je... hihi..

10/4/11 13:24

15taon?? memang bff betol lah. nice3!~

10/4/11 14:48

@the GirL

"he3...mood ok jawab segemn pjg2..mood ting tong kite jwb sependek boleh yehaaa...

10/4/11 14:49

@an_Nur

:betul tak tipu...jomlah terjah blog bff kite

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...