5

Segmen Weh! Kalau Aku Bukan Belogger

01:20 |

Bila pangkat dah hilang sebagai belogger maka............

  • Dulu di blog penuh ilmu & info kite dapat.Maka terpaksalah merayu minta ngan cikgu sekolah,kite nak jadi pustakawan part time di perpustakaan ler.Walaupun sedar diri ni dah tak setaraf ngan budak sekolah huhu....
  • Selak majalah dan buku motivasi sampai juling.Kalau dah habis belek sampai layak dijadikan pembalut belacan,kite godek pula buku teks anak kembar kite yang darjah 3 tu!!!Tak dapat dibayangkan kalau satu hari tanpa membaca.
  • Mungkin kite terpaksa terpacak depan kedai uncle cina seawal pukul 4 a.m,SETIAP HARI  semata2 nak pastikan kite orang pertama yang mendapat info dan berita panas daripada suratkhabar/majalah.Siap bentang tikar bawa bantal dan selimut pink kite.
  • Terpaksa merayu minta Media Prima ambil kite sebagai wartawan supaya kite dapat info terkini lebih cepat dari kawan2 di Fesbuk dan Tweet..tweet...
  • Paling baik pun kite buat ialah mengelap laptop kite setiap saat,setiap minit,setiap jam 24/7 tanpa henti,hingga berkilat sampai boleh tengok tahi gigi.Kerana rindu teramat untuk memikul gelaran seorang belogger huwaaaaaa......
  • Akhir kata,andai terjaga daripada mimpi kite terus cubit diri sendiri kuat2 hingga lebam.Atau nak lebih best hantuk kepala ke dinding supaya mimpi buruk kite memikul gelaran "bekas belogger" bukan kenyataan.
Ok....itu je kot.Huwaaa...mana boleh letak jawatan sebagai belogger.Tak suka...tak suka...menci tau!

Nak join boleh ajer.....jom berkenalan dulu dengan penganjur segmen iaitu;


Segmen Weh!

Berlangsung sepanjang : Jumaat 1/2 hari, Sabtu & Ahad (8,9 & 10)
Tarikh Tutup : Malam Ahad (10 April)



5 comments

10/4/11 03:09

huhuhu..kalau jadi bekas blogger, mesti terkenang2 zaman jadi blogger. nak join juga lah segmen ni, sempat lagi ni.

p/s: Nak jemput Sara join contest simple di blog Sya, http://syaisya.com/2011/04/contest-teka-umur-sumayyah-oleh-syaisya-com.html. Sudi2kanlah join, ya.

10/4/11 03:15

@Sya Isya

:hye sis!join tau!ok nti kite join ye..tq sudi sggh sini

10/4/11 08:39

hahha...lap laptop 24 jam adess =.=

10/4/11 09:00

salam... kami datang membalas kunjungan...

ada baca kat blog ayie
nak join juga laa
nak cari masa wat entry jer

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...