5

Buku Rahsia Simbol Yahudi~Korang ISLAM?Tak nak tertipu lagi dalam kehidupan seharian?Meh baca....

00:16 |
Salam sekali lagi sebagai pembuka kata.Boleh tak kalau kite nak kongsikan entri yang sedikit 'heavy'?.Terlebih dulu mohon maaflah pada yang bukan beragama Islam sebab kite tau ada blogger yang sedikit pelik kewujudannya yang selalu singgah di blog ni(risau juga kalau di 'hack'.Tapi demi Islam kite tak nak rakan2 blogger 'hanyut' selamanya.Jom teruskan pembacaan.....


 
Inilah buku terbitan MOONMEDIA Enterprise.Penyusunnya ialah Ibnuyaacob.Dan buku ini sudah cetakan keempat dalam tahun 2011 sahaja!Terima kasih kepada officemate kite Irsyad yang baik hati bagi kite pinjam..Baguslah sama2 berkongsi ilmu.Sebenarnya kite tak pernah tertarik untuk baca buku yang berkisarkan politik dan agama selain Islam tapi setelah Irsyad terangkan serba sedikit,apalagi kite belek punya belek dan tak sedar kite mengeluh..Ohhhh...lahhhh...ye ke.....opsss.......



Permulaan isi kandungan buku ini diterangkan serba sedikit tentang agama Judais.Inilah simbol utama agama Judais iaitu sebuah alat pembawa lilin yang boleh diletakkan antara 7-10 batang lilin di atasnya.Ia dinamakan 'menorah'.



Gambar ini dan banyak lagi yang terdapat dalam komputer/Laptop korang.Baik remove segera!

Salah seorang anak George W.Bush memasang lilin pada menorah sempena menyambut hari perayaan Hanukah walaupun Bush dan keluarganya bukan beragama Judais.Tindakan ini jelas menggambarkan penghormatan mereka terhadap orang2 Yahudi.


Simbol Singa Judah

Logo yang mempunyai wajah singa merupakan logo yang sangat popular.Boleh lihat di tv dan sekeliling kita.Logo berwajah singa paling banyak digunakan oleh pertubuhan2,kelab,syarikat dll.Logo ini sebenarnya bermula dari orang Barat.Ramai yang tidak tahu bahawa simbol ini diperkenalkan oleh Yahudi dan ia merebak terlalu banyak di seluruh dunia termasuklan Malaysia sehingga umat Islam sendiri sudah merasa serasi dengannya.

 Metro-Goldwyn-Mayer(MGM) adalah antara syarikat perfileman yang terbesar di Hollywood.Wajah singa mengaum biasanya dilihat sebelum sesebuah filem itu bermula sama ada di tv,DVD dan wayang.MGM memilih singa sebagai maskot syarikat kerana 3 orang pengasasnya berbangsa Yahudi.



EPL atau English Premier League merupakan pertandingan bola paling berprestij setakat ini.Simbol singa pada logo EPL dipercayai adalah singa Judah yang menggambarkan bahawa semua kelab2 di bawah EPL & EPL sendiri adalah dikuasai oleh pelobi2 Yahudi.


Di dalam kalendar,singa Judah dipanggil sebagai bintang LEO.Begitu juga dari bintang2 lain iaitu Aquarius,Scorpio dll.


Simbol Star David atau Bintang Nabi Daud.Simbol ini mudah dikenali kerana ia digunakan oleh kerajaan Israel di dalam bendera rasminya.


Ada rahsia pentagon di sebalik angka 5 



Antara filem atau animasi di bawah syarikat ini ialah SpongeBob Squarepants,Iron Man dan Kung Fu Panda.



Nota Comel-->Korang kite sambung kejap lagi ye...banyak lagi yang perlu korang tahu...oklah see you later..pekena nescafe tarik cecah Biskut Ping Pong dulu....

5 comments

2/6/11 00:20

owh,,saia dah tahu pasal bku ni..ada kat rumah saia..memang betul sekarang ni terlampau banyak simbol-2 dan lambang-2 yahudi yang kita semua tak ketahui..jadi kita semua harus berwaspada..^___^

2/6/11 00:26

owh sedapnya... :)

2/6/11 09:03

huhu...rase mcm nak tukar nama profile blog lak..nak gune nama laen la,,xmau la gune nama mungelily huhuhu..
nama cik ecah ok ker?? hehe

2/6/11 18:14

perkongsian yg bermanfaat...kena cari buku ni..

19/8/11 13:48

Macam mana nak beli buku tersebut? Tiada contact no pun

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...