6

Snow Walk I-City~Part 2 Pulak Ye!

22:44 |
Sambungan Dari Part 1


'Posing' dulu yeh
Kite nak jugakkkkkk
Ada pelbagai ukiran ais di sini tau!
Ais di sini nipis so janganlah berangan nak buat 'Snow Man' ye.Setakat nak baling ais tu bolehlah.
Kasar sikit tekstur ais ni.
Igloo memang 'wajib' di tempat yang sejuk berais ni.
Alien pun ada dengan epal besar tu.
Apa ni?Inilah gelongsor ais kecil,khas untuk kanak2.Best je budak2 main kat sini.Tapi awas ye L.I.C.I.N.
Yehaa itu dia anak kembar kite..best betul gelongsor kat sini.
Foto ni tak cantik 'snap'.Masa ni anak kite Danish,sibuk dengan kereta luncur 'Spiderman'.Adalah dalam 3 kereta kartun disediakan.Tali untuk tarik ''Spiderman' ni putus maka terpaksalah hubby tolak.
Heh,apa brother ni buat ye?
Oh inilah di antara tenaga pengukir ais profesional dari Harbin,China.Diorang kenalah pastikan bentuk ais itu sentiasa 'in the shape'.Difahamkan ada lebih kurang 100 ukiran ais antaranya penguin,bangau,dan erk...banyaklah!
Heh ni apehal ramai beratur ye?Oh ada slide dengan pelampung.Nak cubalah macam best jer!!!Kitorang semua naik tau kecuali Danish si kecil.Dia takut!
Yehaaa...itu dia anak kembar kite Nur Irdiena.Menjerit dia masa ni,laju,melambung-lambung & berpusing-pusing.Kena pegang kedua-dua 'handle' kat pelampung tu ye.Kang korang tercampak pulak!
Menggelongsor laju di keputihan salju.
Ada staff Snow Walk yang tunggu di hujung sana,so jangan risau ye.
Ada laluan belit2 kat sini sambil dihiasi LED.
Kembar lelaki,Irfan pulak stop nak main ais.
Alahai!Main baling2 ais pulak dah!
Macam kat Tembok China,kecil je.
Siap ada wallpaper pemandangan di Gunung Everest.Mungkin Gunung Fuji?
Ada jambutan gantung,pendek je tapi oklah tu!
Apa benda pulak staff ni tolak ye?
Erk???Kasut ballet?
Oh,ini ada satu lagi permainan slide dengan kasut ballet(suka2 je kite bagi nama).
Korang tengok kat tepi wallpaper yang gambar gunung tu.Hah kat tepi tulah laluan untuk korang slide nanti dengan 'kasut ballet' tu.
Ada pilihan untuk slide sorang atau berdua.Memang laju...laju.....lajuuuuuuuuuu!Dahlah laluan tu sempit,kite naik berdua dengan anak.Jangan terkejut nanti kat penghujung,benda alah tu akan 'reverse'...cuak jugak masa tu.Nanti staff akan tahan dari belakang.

AWAS : Berhati-hati masa jalan.....masa nak masuk/keluar dari peralatan slide ni.Juga masa nak naik tangga.LICIN!!!Lebih2 lagi pada anak2 kecil.Ada juga budak yang jatuh tergelincir.Fuh sakit wooo.Kenapa kite tau sakitnya macam mana ye?Sebab kitelah salah sorang 'mak budak' yang tersilap langkah,tergelincir,terduduk sebab jalan tak rata huwaa..............JANGAN GELAK!!
Setelah lebih kurang 45 minit di dalam dan tiba2 tangan terasa kebas masa nak snap foto,dan tiba2 selsema....maka tibalah masa untuk ucapkan selamat tinggal pada kesejukan melampau!Sejuk woooo...kite tengok pengunjung yang tak pakai glove,sumbat tangan dalam poket winter jacket.Hubby kite?Konon tak sejuk tengok2 berkuap 'Glasses' dia dan he3....tiba2 selsema achummmmmmm!!!
Ni snap foto kat luar.Sejuk lagi Danish masa ni,mengigil.

Hah,tunggu apalagi.Bagi korang yang berkesempatan sepanjang cuti sekolah ni,jom alami keseronokan dan kesejukan penuh warna-warni di Snow Walk I-City,Shah Alam.Selamat bercuti!!!






6 comments

5/6/11 16:04

bestnye kan? xpenah pegi lagik..huhuhu.

by d way, glove ngan baju sejuk kena bawak sendiri ke hape?hehehe

5/6/11 18:15

@elly hamzah

:hye sis!glove je beli sdri.winter jacket just tunjukkan resit/tiket masuk nanti dpt free ^-*

7/6/13 01:15

hehehe.. xleh buat org sajli betull.. >.< kena p oversea gax ler?? huhu~~ yeahh!! akhirnyaa jumpa gax pic akk ^^v eekkekekke

8/6/13 23:00

@AiSyA LiEzAhahahaha lawak je kak lea baca n3 ni adeihhh...perghhh tahniah AL dah jumpa kak lea ngeeee..

4/7/13 12:57

salam kaklea..muahaha..seranggggg
ok2..
lame x terjah entry kak lea yg lme2..wow.. masih adekah tempat ni?seronok tengok kembar main..haish..saya dah besaq.. mne boleh main2 cenggini lagi..hukhuk..

4/7/13 14:56

@Gee GTGwsalam gee hahaha adeih...ni serangan apa ni he3...owh ada lagi gee.makin banyak dah perhiasan dalam tu...tapi anak2 kak lea jenis dah pergi sekali,cukuplah ^^

boleh je gee pergi kot nak feeling2 ada dalam peti sejuk besar gedabak he3..

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...