2

Hah..hah..hah(ketawa guling2 sambil telan pisang goreng).Akhirnya Kite Berjaya Menghasut 2 Officemate Sekaligus...Buat Blog!!!

19:12 |


M-->Akak buat apa tu?


Kite-->Inilah blog namanya,M takde blog ke?


M-->(Sambil cebikkan muka comelnya).Alah Kak Leya bosanlah blog2 ni.Fesbuk lagi best!


Kite-->Alah trylah dulu,akak dulu pun macam tu tau.Tapi blog lagi best dari fesbuk.


M-->Tak retilah nak tulis apa kat blog tu.Tak naklah tak best(kata M Si Fesbuk Tegar).


Kite-->Peliklah,patutnya umur macam M yang baru 22 tahun ni,wajib ada blog tau!Rugi...rugi....


7 Bulan kemudian.................


Ada seorang budak perempuan comel,D namanya.Dia 2 bulan praktikal di office kitorang.Dia ni UTM mari.


D-->Kak,wah ada blog ye!Kawan kite pun ada blog.Hurm kak ajarkan boleh tak?


Kite-->Mestilah boleh.....


Seminggu kemudian............


M-->(Datang ke meja kite dengan senyum simpulnya......).Akak Leya,tolong boleh?Tapi jangan gelak tau!


Kite-->Apa bendanya ni?Cakap jelah...


M-->Tolong ajar buat blog(muka dah pink color).Mana aci D dah ada blog!


 MISSION COMPLETED

Hah..hah..hah...tulah tak kenal maka tak suka.Tadi kite siap bawa 'buku ajaib' ke office.Buku tu penuh dengan URL link blog baik dari segi tutorial,widget,resipi,background & template dll.Hah inilah bukunya jangan gelak!!!


Hah Science Book?Hehehehe..pakai bedal je mana2 buku kosong yang ada

Di antara HTML Code.....nasib baik dulu kite belajar IT

Macam2 ada......

Ni antara background/template yang kite godek2
(abaikan tulisan yang buruk tu,sebab salin nota di tengah pagi buta huhu)

Hah!Ini buktinya sebelum ada blog,kite cuma 'silent reader' di blog Redmummy dan juga bro BA dan kawan2 yang lain......

NEXT MISSION

2 lagi officemate lelaki 
&
My Sporting Boss

P/S-->Bos kite ni selain daripada manage company,dia juga part time lecturer di Lim Kok Wing.Banyak ilmu yang bos suka kongsikan dan cerita dengan kami di office.Adik iparnya Lah Kumpulan V.E. dan sepupunya Elia(tunang Khairul Fahmi Che Mat.Bos banyak foto2 diorang di sebalik tabir Si Paparazzi.Tapi tiap kali kite minta nak masukkan dalam blog,bos tanya apa nama blog kite.Masa ni kite buat2 insomnia,tak suka sapa2 kat office tau blog kite mana satu hah....hahh.....



2 comments

wahhhh .. hehe mula2 buat blog mmg boring lama2 besst kan

13/7/11 21:51

@Qaseh dalia adelia

hye sis qaseh!ye btl tu..mula2 tak reti apa,dah pandai je edit macam2, perghh rasa tak nak berpisah dgn blog huhu

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...