2

Pau Kaya Pau Kacang Pau Kelapa Pau...erk...penat nak taiplah.....

01:23 |
Semua mesti dah tengok Kungfu Panda 2 ni kan?Bila tengok poster ni apa yang korang nampak?

Perut buncit??

Chopstick??

Mestilah terbayang PAU!!!


Panas..panas...di petang hari
Perut lapar minta diisi
Kenapalah waktu lambat berganti
Tak sabar nak tuju ke satu destinasi


Pagi ni baru sempat nak kongsi
Petang semalam kite ke sini
Nak pau jom ke mari
Sekali try pasti nak lagi.......


Mmmmmm...pau....wallaaaaa....

Wah pakcik ni pun baru sampai dengan anak-anaknya

Adeh...ingat kite yang pertama sampai

Yargh..yargh..mari adik mari abang,mari cuba ini pau

Ikut turn ye nak order pau.Panas..panas...tepi sikit kang melecur lak kena wap pau ni.

Harga murah...paunya lembut..intinya sedang-sedang manis.



Nota Comel-->Sebelum ni tiap kali balik dari office,sebelum masuk simpang ke Kota Warisan,Salak Tinggi,Sepang...kite pelik apahal ler banyak kereta/lori/motor yang parking kat seberang jalan?Dah lah kenderaan dari arah Putrajaya/Dengkil menghala ke KLIA ni,laju2.Boleh stop pulak kat gerai pakcik ni di tepi jalan?

Setelah hari ke hari,barulah dapat jawapannya.Patutlah banyak kereta,lori,motor yang singgah.Pau pakcik ni sedap,lembut,dan tak terlalu manis macam pau yang biasa kite beli.Pakcik ni kadang2 pukul 4 petang dah start berniaga.Kalau rezekinya murah,sebelum 5.30 petang dah tutup gerai.Kadang-kadang pukul 6 petang baru pakcik ni balik.

Bagi korang yang duduk atau kebetulan lalu di kawasan Kota Warisan/Salak Tinggi,cubalah rasa pau pakcik ni.Dijamin halal dan sedap.Ok,rasa lapar,ingatlah PAU HAJI JALIL.

2 comments

3/6/13 01:30

salam kak lea...
wah kite suka makan pau..
kite pon suka makan ruti..^^

3/6/13 01:45

@Gee GTG salam gee...wah lapar pulak tengok pau ni hah,he3...kak lea reti makan pau kelapa dan ayam..kaya dan kacang merah kurang sikit he3..

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...