5

Sana Sini Downtown.Apa Yang best di Downtown MINES,Seri Kembangan ye?

00:52 |
Tumpang lalu...assalammualaikum semua.Blog tak aktif seminggu ni sebab dunia realiti penuh aktiviti.Banyak yang nak diceritakan.Jom jenguk lokasi malam minggu yang baru kite pergi;


Bazar ni berdepan shopping complex The Mines.Sebab dah tau malam minggu susah nak cari parking,kitorang datang awal dan makan2 di Mines dulu.Parking pun banyak lagi kosong di kawasan berhampiran.Bazar dibuka pukul 8 malam.Sempat solat Maghrib dulu.

Oklah juga bazar/downtown Mines ni sebab parking pun banyak,gerai2 teratur dan banyak lorong.Banyak pilihan produk seperti juga downtown lain yang pernah korang pergi.Pondok polis pun ada,kedai makan berhampiran pun banyak dan gerai makanan dalam downtown ni pun ada.
Masa ni belum ramai lagi pelanggan,sebab ramai yang suka pergi lewat malam kot.


Ada yang jual steamboat,nasi ayam,makanan goreng2 macam sosej,nugget,air macam2 warna,makanan bersup dan lain2 lagi.
Suka tengok peniaga di sini.Ada yang berniaga satu keluarga,ada yang siap bawa baby,yang bujang pun ada mencari rezeki.Pelanggan yang datang cina ada,melayu ada,india ada,Iran ada,Indonesia ada,Nigeria ada..kata 1 Malaysia???

Wah!Sukalah karikatur ni....penuh gerai ni dengan pelbagai rupa.

Berminat?RM 20 aje.....

Jalan2 mencari barang..heih....comelnyer shirt ni.

Tertarik dengan ayat ni.............

Masa berjalan tu tiba2 rasa panas dan terpaksa jalan slow2 jer.Toleh belakang,heh bila masa bazar ni dah ramai pelangggan?Tak sedar dah sejam di sini.Tiba--tiba....dengar bunyi ketukan drumlah....mana..mana....???

Heh..heh sempat lagi adik ni ketuk drum kat dalam gerai ni.Oh ada harga promosi rupanya.

Alamak dia perasanlah kite 'snap'

Penat juga berjalan dari gerai ke gerai,lorong ke lorong.Memang terasalah letih kaki.Heh....ada juga kat sini;

Bagi para suami yang penat nak temankan bini shopping,inilah tempat sesuai untuk korang ye.Duk diam2 dan buat refleksologi di sini.Diulangi!Refleksologi KAKI.Urut kaki je yer!!!Lebih-lebih kalu......nak rasa jeritan bini di tengah bazar...cubalah try.....
Wah bangga dan senyum lebar brother ni masa kite 'snap'

Perut terasa lapar,tengok jam..mak aih dah pukul 11?Patutlah anak2 pun dah merengek nak makan lagi.Semua nak makan steamboat.
Macam2 ada....pilih ye...buat macam gerai sendiri
Pakcik baju belang2 nilah owner gerai
Order juga char kuey tiow kat kakak ni...bestlah jugak(ke sebab dah lapar huhu)

Heh..heh boleh tertoleh pulak kepala kite ke satu gerai ni...nyum...yummmy.....

Chocolate Fountain?I like!!!
Celup...putar....kunyah!Heh belum boleh.Kenalah bungkus dan bayar dulu.Harga?Hurm lupa sebab hubby yang bayar,anak bini tukang makan ngehhhh....

Ada marshmallow...ada biskut.....
Ada buah2 an(dah tinggal sikit sebab tadi ramai bebenor yang beli)


Semua downtown sama je bagi kite.Yang penting korang kenalah pandai tawar-menawar.Cuma pesanan kite bagi korang yang nak ke sini;
  • Datanglah awal sebab susah cari parking.
  • Elakkan bawa handbag.Lebih baik kalau bawa purse/wallet jer dan letak di poket seluar di hadapan.
  • Pakai sandal/kasut.Jangan mengada-ngada nak pakai heel ye....kang melecet kaki dan lenguh tumit tu.Nak bergaya pun tengoklah tempat.
  • Awasi anak2 anda!Malam kite pergi tu pun ada anak yang hilang,siap buat announcement.Shopping tu shoppinglah jugak,anak2 pegang erat.Yang kecil tu duduk jelah dalam stroller.Kalau budak2 bawah 12 tahun tu,memang leka tengok permainan yang ada.Suka-suka hati je budak2 ni lari sana sini.Ibu bapa kenalah perhatikan anak,yer.
Oklah semua...nanti berjumpa di lain entri dan lokasi ye.Selamat malam....assalammualaikum.

5 comments

25/4/13 10:55

Thanks for sharing the info.. bagus buat panduan...

25/4/13 12:09

@linalyn mohd slm sis owh tqvm yelah kan sng bg sapa yg teringin nk pergi sana :)

19/6/13 21:52

kalau pkai heel p tmpt cm ni. xtau nak jwb apa laaa...ngeee!

21/3/15 18:42

oh.. awal juga buka jam 8. boleh pusing2 sana. hihi

13/4/15 19:55

Hari hari bukak ke camne?or ade hari yg depa tutup?

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...