16

Agro Chips~Jamirah Food Industries di Sungai Pelek~Seronoknya bila bos ajak shopping K.E.R.E.P.E.K!!!

21:26 |
Seronoknya hari ni bila big bos ajak kite dan sorang lagi officemate,Mira pergi memborong kerepek.Mula2 nak pergi ke Banting tapi Mira kata baik pergi kat area kampung dia di Kg Bukit Bangkong,Sg Pelek,Sepang.Memang terkenal tempat tu.Maka gembiralah hati mak dara dan anak dara ikut bos nak shopping ^_*


Taraaaa......Inilah tempat yang kami tuju.Ini kali pertama kite dan bos ke sini,kecuali officemate;Mira sebab di sinilah kampung dia.Memang tiap kali ada kenduri kahwin,hari raya dan segala keraian,kilang kerepek ni menjadi tumpuan.

Aduhai molek2 je kerepek disusun...masa ni mata kitorang dah bersinar-sinar =.=


 Pekerja yang sibuk melayan pelanggan di dalam bilik khas untuk 'packaging'
Timbunan kerepek2 yang baru ditimbang.Di kawasan belakang inilah tempat pekerja menggoreng segala kerepek
Pelanggan kat sini bukan setakat beli untuk sendiri makan,tapi ada juga beli awal2 untuk keluarga di kampung,juga ada yang borong untuk dijual di luar.


 Sokong produk tempatan yehhhhh!
 Masa kitorang sampai tadi tak ramai.tup..tup toleh eh 'eh bila masa lak ramai ni?

 Agrochips mendapat liputan media massa

Antara kerepek yang ada di sini;

Kerepek Tempe ada Original dan Pedas..pergh dahlah nipis2 mesti rangup dan meletop!
 Ops ada jual air botol ala2 air gas gitu
 Biskut raya pun ada 


 Hah nilah kerepek tempe pedas....memang sedap!

 Hahahaha memang yummy yummy.Benda wajib ada dalam balang kuih raya
 Kacanggggggg


 Hah Doodle Batang Buruk???
Tak dapat nak snap elok2 sebab whiteboard ni nun di atas,jenuh kite yang comel kecik ni nak snap huhu

 Ni pelanggan lain punya
Ni pun orang lain punya...

Mana kitorang punya ye?


Hehehehe sampai 2 troli youuuuuuuu.Yelah satu untuk HQ kat Salak Tinggi,satu lagi untuk 'operation' di Subang Airport.

 Jenuh gak tunggu turn kat counter
Itulah bos kite yang pakai shirt Pagoda.Memang suka pakai Pagoda dengan vest 'Camel'.Kalau ada meeting kat Engineering MAS,barulah bos pakai smart.Huish bos kite tu nampak je simple tapi tuan tanah kedaung,owner tanah yang tak terkira banyak nun di Perak.Yang tudung pink tulah Mira,comel dan ramai peminat.Ada blog tapi tak reti nak type entri apa hehehehe.
Balik ke office,kite dengan Mira sibuk membahagikan kerepek2 dan best juga timbang2 ni.Bos siap beli timbang hijau lagi tau!
 Arghhh banyaknya kerepekyang tunggu giliran untuk di 'pack'
 Cukup suka sesi memasukkan kerepek dalam mulut.Opssss dalam plastik
 Ni kerja Mira 
 Taraaaa....erm jual kat bazar belakang office kitorang pun,sempoi ni
 Akhirnya berjaya juga!Ada 4 jenis kerepek dalam satu plastik.Dan paling best bos bagi free!
Hah cuba besarkan biji mata korang.MAK DARA?Gelaran kite kat office hehehehe...

Apalagi bagi korang yang nak beli secara borong atau nak kongsi duit beli kerepek dengan family/adik-beradik/jiran bolehlah ke;

Agrochip
Jamirah Food Industries
Lot 815,Jalan Mempelam,Kg Bukit Bangkong,
43950 Sg Pelek,Sepang,Selangor
Tel : 03-31414120/4768
HP : 019-2203159

Korang sampai je di pekan Sg Pelek,cari signboard arah ke Homestay Banghuris.Memang dah dekat dah dengan Agrochips.Boleh juga  tanya penduduk kat situ,nanti diorang boleh tunjukkan jalan.Krup krap sedang kunyah kerepek ^-*

16 comments

18/8/11 23:45

kerepek kerepek...i like pisang tanduk..

18/8/11 23:50

Wah, dah borong kerepek...
Tak tau lak kat Sg Pelek pun ada industri ni..

18/8/11 23:56

aiyooo..manyaknya kepekk..^^, bestnyeww..

19/8/11 08:38

hye semua!!!owh mmg best beli kerepek kat sini.cubalah sggh ke sini dan jom skg produk tempatan :)

19/8/11 12:08

iols suker banget ngan kerepek
esp kerepek pisang!

ada tak kat sana jual kerepek sukun???
iols teringin nak beli lah!

19/8/11 12:41

pos kerepek kat cni shikit

19/8/11 16:08

@sifu im

hehehe krup krapppp dah habislah!camner?jom serbu sekali lagi ke sg pelek :)

19/8/11 16:09

@miloais

owh kitorg pun cari kerepek sukun,takde pulak.hari ni pergi lagi bos srh beli kerepek utk kenduri kat kg dia.mgu depan b4 raya bos srh pergi lagi borong kerepek.nasib baiklah office tak sebelah kilang tu :)

7/3/12 22:36

orang melayu yang berjaya :)

8/3/12 09:15

@Adylia Qarissa

ye betul tu..bangga ramai usahawan bumiputera yg bijak & kreatif!

Anonymous
28/5/12 11:22

Assalamualaikum,saya org kampung bukit bangkong,bleh tahu,sekolah mne yg jalankan blog nie,saya perlukan maklumat untuk kajian saya

29/5/12 09:23

@Anonymous

Waalaikumussalam...owh trma kasih kerana sudi singgah blog saya ni.ttg agro chips ni saya tak mewakili mana2 sekolah.saya blogger spt yg lain,bkongsi apa yg saya suka,lihat,tgk,dengar dan baca.

officemate saya org kg bangkong dan dia yg kenalkan tmpt ni utk kami borong kerepek.apa2 info blh trs je pergi ke sana ye ^^

awk...sy nk tanya mcm mne awk packaging kan kerepek tu balik...

brape kg? ngn brape rm?

huhu...thansk for the info.

@MISS FATIN ARINA RAMLI hye sis tq sudi bc n3 ni,owh kami sukat gunakan mangkuk yg kt ats tu hah..agak2 jelah ceduk kerepek msk dlm plastik,then gunakan msn penimbang tu.

kami beli tu khas utk bg staff ms nk raya,kalau yg berniaga saya tak pasti pulak cara sukat dan timbang utk dijual...rasanya paket2 kecil yg kami timbang tu blh jual RM 5.00 tgklah berat brpa :)

17/5/13 02:56

kruk2 kruk2..
emmm tedapnyerr!!!

17/5/13 07:32

@Gee GTG hehhehe... :)

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...