18

Pabila Syawal Menjelang~Apa Yang Terjadi Pada Golongan Hawa ' Time ' Shopping?

22:04 |
Sana sini kempen shopping.Belek suratkhabar iklan 'SALES'.Buka TV eh 'eh iklan 'SALES'.Sembang dengan officemate dan jiran pun...tentang 'SALES'.Bulan biasa tak berapa best shopping,tapi nak sambut raya,kalau boleh dari hujung rambut ke hujung kaki nak berganti baru!


Hah inilah kelebihan kitorang golongan 'HAWA'.Biarlah kedai tu terperosok ceruk mana pun.Biarpun papan iklan depan kedai tu,kecil tulisannya...TAPI....kitorang tak kan rabun masa ni.Tak memerlukan KANTA PEMBESAR,pun boleh nampak kedai mana bakal diserbu yehaaaa!


Hah satu lagi,golongan ADAM memang tak boleh tanding golongan HAWA.Boleh keluar masuk kedai yang sebanyak 50 dalam satu hari!!!Bayangkanlah keluar masuk,keluar masuk dok belek harga dan kualiti.Tapi akhirnya patah balik ke kedai B (yang tadi dah masuk).Maklumlah nak bandingkan harga(konon) dan takut kedai B tadi mahal,mungkin kedai H murah.Padahal beza RM1-RM2 aje pun.


Memang hebat golongan HAWA bershopping!Golongan ADAM pun semput.Ntahlah memang pelik,keajaiban kuasa yang kitorang dapat time bershopping.Muscle pun timbul dek menjinjing beg shopping yang banyak dan berat.Tumit dan jari kaki bengkak dan melecet gara2 bertawaf ke seluruh kedai.Janji dapat apa yang dihajati.


Nota Comel-->Tapi tak semua macam ni,kan.Lebih baik tulis awal2 dan budget berapa banyak duit yang nak dibawa.Rancang nak ke mana dan apa yang perlu dibeli dulu.Taklah bersesak-sesak dengan orang ramai.Lagipun keluar masuk,keluar masuk kedai banyak mana pun,taklah beza sangat harga,pun.Yang penting kena peramah dan pandai tawar-menawar,betul tak???

Yang penting nak selesa shopping,pakailah 'loafers' ke,sandal tapak lembut macam jenama Scholl ke,kasut 'sport' ke...mesti bebas bergerak dan berjalan.Tak yah bawa handbag BAHAYA!Lebih baik kalau bawa beg galas dan purse simpan dalam poket seluar,untuk keselamatan.Oklah selamat berhujung minggu dan berbelanjalah secara berhemah.Lepas raya lagi banyak duit nak pakai,betul tak?Tak kan nak makan serdak kuih dalam tin kot?

18 comments

20/8/11 23:11

Ho-ho-ho!
Tak ske ikut owg pompuan shopping...
Lama BENAU..

20/8/11 23:14

@My Name is Mar

alah setakat 1/2 hari suntuk tu,taklah lama sangat ^-*

21/8/11 02:15

salam, wanita memang hebat...

21/8/11 02:40

shopping online je lah....

21/8/11 04:03

ahahahaha... saya pun... orang pempuan ni, alahaiiii.. ehehe

berkunjung dari blog cik Lulu Caldina..
followed u ya.. salam ukhuwah

Ikhlas
~GenMerah~

21/8/11 10:03

@Gen2Merah

slm perkenalan ye dan tq sggh sini.ohwh itulah peel pompuan yg takde kat lelaki hehehe

21/8/11 10:04

@gedek!

betul betul online best!!!

21/8/11 10:04

@Abhamz
\
salam kembali...hehehehe...hebat ye?lenguh kaki tgn time shpg tu!

21/8/11 12:15

hoho. lagi dekat nak raya. lagi sakanlah kite org pmpn bersoping. hehe.
:D
soping raya, staun sekali. hihihi.

21/8/11 14:03

@dyah16 !

:) betul..betul...tapi kena berjimat nanti makan maggi ngan biskut ping pong lak org pompuan sementaar nk dpt gaji lepas raya hehehehe

21/8/11 14:14

hehehe.. nanti jemput2 lah kami bertandang di hotel milik kepunyaan ayah ||aLeaSaRa|| ye... ehehehehe...

21/8/11 14:56

itu pekara biasa..pompuan pantangkan sale.=p

21/8/11 14:56

hehe ayah fyqa mmg kaki shopping tau, tp mama fyqa tak plak.. bf feyqa xkaki shpg tp sngup teman kn fyqa shpg hehe :P

21/8/11 15:13

@Gen2Merah

opsss.rahsia tu kang tak mng tgn nak sambut blogger hehehe..insya Allah!

21/8/11 15:13

@merahitujambu

betul betul :)

21/8/11 15:14

@Princess Feyqa

wah untungnya mak sis!bkn sng nak dpt pasanagn yg kaki shpg,hubby kite ok2 je..tapi tak suka lama2 sgt...

3/6/13 08:52

x suka ikut mama n akak2 AL shopping.. hahaha xD adoyaiii~~ AL susah nak pilih baju2 y ada kat kedai.. kena jahit sndiri, create sndiri.. baru puas hati..hahaha..

3/6/13 11:33

@AiSyA LiEzA hahaha AL dah sampai kat entri ni lama punya ni ngeee...

yelah kak lea akan list down apa yang nak beli,then grab terus bila dah sampai.masalah cuma timbul kalau saiz takde,warna yang kak lea suka dah habis,atau apa yang kak lea nak habis huhu..

selalu ambil masa untuk pilih corak kain kurung dan sandal/wedges tu je ngeee...

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...