18

Teringat masa kali pertama nak pakai tudung

22:34 |
Salam kepada semua blogger yang semakin aktif update blog.Al-maklumlah esok kan cuti...tentu semua blogger menimbun idea untuk update entri :)

Owh masa kat office tadi sembang2 dengan officemate.Dia pakai tudung bawal hari ni.Kelakar bila cerita pengalaman masing2 masa kat sekolah dulu.Teringat pengalaman pakai tudung dengan pelbagai skill supaya awning tak lembek.

SKILL 1
Perghh memang geram bila tudung kat dahi tu lembek.Rasa tak comel je hari tu.Puaslah tiup sepanjang hari.Setiap 1/2 jam tiup hehehe.

SKILL 2

Hurm selalu gak guna lilin.Tapi mama marah sebab lilin tu tinggalkan kesan kat tapak sterika.Teruk gak kena bebel ngeeeeee......Berkesan gak,lebih kurang macam guna kanji.


SKILL3

Owh memang pelik masa style ni baru nak femes.Pelik tengok kawan pakai tudung macam HELMET!Keras dan bulat semacam,mau tak pelik!Owh rupa2 nya pakai plastik A4 yang puith keras tu.Ada juga yang guna kertas buku tulis tu je,lipat dua,potong ikut sukalah.Tak suka sangat skill ni sebab tak selesa ada benda keras terselit kat atas dahi.Nak lagi time panas dan berpeluh,rasa nak buka je HELMET tadi.

SKILL 4

Ini pun berkesan agar tudung jenis licin,tak bergerak2.Boleh suai padankan warna kepala jarum peniti dengan tudung.


Hah korang pulak,macam mana ye?Kongsikanlah kalau sudi ye.Owh masa cuti 3 hari ni dapatlah kite balas komen dan balas jejak korang semua :)

18 comments

15/9/11 23:00

haha ni memang dugaan ketika pakai tudung, saya selalu dgr orang buat cara2 kat atas tapi saya tak pernah pulak buat, malas xD cuma rajin tiup je .

15/9/11 23:03

hohoho.. nasib laki xkena pakai tudung... hahahah

15/9/11 23:05

@FatimahZahra

hehehe tulah dugaan bagi yg baru belajar nak pakai tudung ngeeee :)

16/9/11 00:55

@L

hehehe bayangkan kalau lelaki kena pakai tudung,camner ye korang belit shawl ngan nak letak brooch situ sana sini ngeeee :)

16/9/11 02:03

hahaha, comel3 jek kartun awk :)

16/9/11 03:15

nice entry!

16/9/11 14:37

@lini hasnan

^-* tq sis!

16/9/11 14:38

@Fatin Mraz
tq tq ngeeee :)

oh dulu aku pernah gak akai plastik ransparent tu muahahhaha skang tak ahh . baru skang tahu kalau buatg itu market habis hahhaa

16/9/11 18:36

@ekabukanmakcikkau.

hehehhe femes gak style macam tu kan?

16/9/11 21:55

sekarang ni dah style shawl gebang gitu..nak jalan pon susah kena tiup angin samai tertutup muka

16/9/11 22:40

@JIJI YU

yelah rimas bin lemas tgk style macam tu adeihhhh!

17/9/11 04:54

Haha

gambar rajah tu yg tak tahan tu...!

nice

17/9/11 11:11

@gedek!

nak pakai tudung pun ada gmbr rjh tau hehehehe

17/9/11 13:49

saya yang pakai lilin tuu..!! hhaa.habes lilin kat umah jadik mangsa. tapi hasilnye memang awesome!! nak nak lagi time hujan, tetap bergaya...haha

17/9/11 14:34

lol !
x pasan lak semua skill yg diutarakan chuu penah buat wakaka !

18/9/11 21:25

@

betul...betul...owh patutlah dulu lilin memanjang habis stok ngeeee....

18/9/11 21:25

@Chuu Muqhlis

owh samalah kite ye hehehe :)

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...