14

Doodle Guna Excel?Biar betul???

16:57 |

Salam petang semua!Jom minum petang kite belanja nak tak?Ni nak cerita.Semalam bos suruh OT banyak invoice yang perlu disiapkan.Maka OT lah SUPERmama hingga pukul 9.30 malam.2 bulan lepas OT sampai 11.30 malam nasib baiklah hubby sporting..ting...ting....

Hari ni bos bagi masuk kerja lambat tapi kite tak mau.Bos pula ada hal kat KLIA maka SUPERmama tengah bosan bin jemu...apalagi Google cari tutorial dan tak sangka boleh lukis doodle guna Excel.

Maka banyak juga tutorial yang kite jumpa antaranya;

Kredit Tutorial -->[Link]

dan 

Kredit Tutorial --> Nurdani

Diorang ni memanglah kreatif,begitu juga dengan rakan blogger pembuat doodle yang lain!Kelebihan guna Excel ialah kite tak payah berpinar mata dan tergeliat jari nak klik layer itu,layer ini kat Photoshop(sebenarnya memang tak reti hahaha).

Guna Excel pun ok sebab senang nak letak background untuk baju,tudung dan sebagainya.Korang apalagi...bolehlah cuba dengan klik kat tutorial yang kite berikan link kat atas tu ye.Selamat mencuba!!!




14 comments

25/10/11 17:26

orang yg keras tangan cam iols ni
konpem tak jadik doodle tuh!
ekekekeke

25/10/11 17:47

@miloais

hehhe kite pun spesis keras tangan ngeee....

25/10/11 18:38

nanti boleh la tengok dudel kamu...

selamat mencuba tau ^__^

25/10/11 21:30

hehe.senang kan guna excel.tak payah ber layer2 gitu.

25/10/11 22:31

@DoodleLicious

hehhee alamak tak blh lawan dgn sis dan kawan2 semua punya doodle ngeee....

25/10/11 22:32

@nurdani

hye sis ye betul tu.owh tq 4 the tutorial tu ye!

25/10/11 23:13

Waaaaa cool!

25/10/11 23:22

cantik jugak doodle guna excel tu ya!

rasa mcm tak rajin nak buat, tapi kena try buat baru boleh belajar.

26/10/11 00:07

Supermama memang hebat. takpe la OT, gaji lebih..hee.

26/10/11 00:58

@feza

hye sis betul..betul!hehehe....

26/10/11 00:59

@Ujie

cubalh mesti cute dodole tu nanti...erkkk sejak tau tutorial ni kan...kat office sikit2 buka excel..sheet 1 tu buat billing tapi sheet sebelah doodle hahahaha!

26/10/11 01:00

@haasyaa

sis cuba buat tau!

9/6/13 00:41

nak bljr lukisss gaxx... hehehhe xD adoyaii~~ susah gax ekh..heehhe.. apa kata akk lea lukis utk AL satu?? hehehe xD

9/6/13 01:09

@AiSyA LiEzAhahhaha n3 ni adeihhh kelakar gila kak lea lukis guna excel.tapi best tau sebab senang dah ada bentuk tempek je,letak background pun senang.owh alah tak reti dah lama tak guna excel he3...cer Al lukis follow tutor mesti senang ngee...

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...