5

FB?Alahai kantoilah pulak dengan bos!!!

23:22 |


Owh masa tengah leka buat kerja,officemate kite si M ketawa2 dan suruh kite pulak baca apa yg dia baca.Gara2 serentak kitorang ketawa,tiba2 bos muncul daaaa....(Gulp habislah kitorang).Yarghh tiba2 bos bersuara;

"Kenapa korang ketawa bagai nak rak ni?Hah buka FB ye?"~(Habislah officemate kite ni...yelah time kerja dia buka FB lah pulak adeihhh!!!)~"Erk...hurm....."~"Saya pun nak baca jugak apa yang kelakar tu!"~"Erk...yelah.." (kawan kite tu terus pusingkan skrin PC dan tak sampai satu saat bos pun senyum."Owh saya tak marah nak buka FB,asalkan kamu dah siapkan kerja yang sepatutnya disiapkan.Saya faham anak saya pun baya kamu...kat rumah tu asyik dengan FB je".

Fuhhhhhh...nasib baik angin bos hari ni ok.Elok je kite keluar dari bilik si M ni,tiba2 dengar bos tanya "Hah M... awak ajar saya cara2 nak buka akaun FB,anak saya tak nak ajarkan.Saya nak carilah kawan2 lama saya.Nanti bolehlah saya ber FB dengan kamu semua jugak"~"Owh saya memang tak ingatlah bos,lagipun kakak saya yang tolong buatkan" (mak aihh pandai betul si M ni..geliga otak!Dalam hati owh nayalah kalau bos tau FB kitorang hahahhaha)

5 comments

15/10/11 09:33

hahahahahha lawakkk ayat yang belakang sekali...tak ingt cara nk buka fb tu hahahahah...

kita pun sama...bos siap add akaun fb lgi..dia pun dh ada akaun fb..siap addd...kalau ada mkn2 siap tag gmbar lagi hahahahha

16/10/11 14:20

@amiey lee

hye sis amiey lee!owh mmg tak mau bos tau FB dan blog kitorg hehehehe....

16/10/11 16:27

haha..xleh thn eh..hihi

16/10/11 21:00

baiknya company, masih bagi staff access fb. banyak company fb (dan semua social sites), entertainment, sports dan youtube semua kena block.

16/10/11 21:20

@Ms Ef Abas

owh samalah macam company kawan kite.company kite still ok sebab salah satu bos hr tu part-time lecturer kat lim kok wing,so dia mmg sentiasa memerlukan Fb dan sebagainya hehehhe.kitorg ni pulak time tak busy blhlah time 'lunch' buka Fb dan blog :)

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...