9

Kembar Bila Besar VS Kembar Masa Kecil

00:02 |
Salam semua.Owh lama rasanya tak kongsikan kisah anak kembar sepasang kite.Syukur pada Allah yang beri kite peluang bergelar ibu,untuk melahirkan serta membesarkan mereka.Semoga diri ini kuat untuk mendidik kembar menjadi hamba yang taat kepada perintah Allah S.W.T amin......

Owh dulu masa kecil 'peel' diorang lain.Hah dah besar ni lainlah pulak,Bagi kawan2 Geng Kembar yang diterajui Pengerusi Kelab Kembar Malaysia~Huszaini-AMRAFAHAN,mesti tak sabar untuk melihat perkembangan si kembar korang dari masa ke semasa.Percayalah!!!Setiap saat,setiap detik,setiap hari korang akan belajar benda baru dari si kembar :)

Kembar Masa Kecil




v
v
v
v
v
v



Letak sebelah-menyebelah ke....apa ke..diorang mana tau apa,terlentang je hehehe...

Pakaikan baju lebih kurang sama corak ke,sama warna ke.Pun diorang tak reti nak bantah hahahaha(kuasa veto betul)


Pakai pampers sama corak?No hal lah mama ngeeee....



Apa?Bouncer pun sama warna?(dah atok bagi free..mama ambil jelah)

Pun diorang ok je(hahaha best betul time diorang ni baby)





Suruhlah ber 'posing' sana...ber 'posing' sini pun ok aje



Si kembar tetap ceriaaaaa!!!


Owh itu masa diorang masih kecil......

 Memanglah tak banyak songeh dan ragam....ikut aje ye?

Ce tengok apa cerita bila diorang dah semakin membesar pulak


KEMBAR MASA BESAR PULAK???



Owh peace...peace pulak ye ngan mama.Ingat senang nak 'snap' foto diorang bersama bila dah besar?Bila sorang moody hurm tak nak lak bergambar.




Si kembar lelaki ni memang cukup tak suka senyum bila ambil gambar.Ntah kenapa dia yang susah nak senyum.Rasanya mama diorang dah cukup senyum masa pregnant hehehhe...Diorang ni mood tak menentu.Pagi2 masa nak gi sekolah tiba2 gaduh pasal hal kecil je.Balik sekolah tengahari dah baik pulak siap berdekah-dekah ketawa.Bestnya jadi kembar,kan?Mimpi kadang2 je sama...tapi dah lama diorang tak dapat mimpi yang lebih kurang.

Hah minggu ni kan final exam,kite senyap2 mengintip diorang study.Owh si abang malas nak mengajar adiknya.Kalau dia terpaksa pun sebab kena marah dengan mamanya ni hahahaa.Tapi diorang ni rajin gak study dan buat homework sama2.Diorang lain2 kelas sebab cikgu nak asingkan.Sekolah diorang pun ramai gak kembar.

 Hah kan kite dah kata!Ini time mood abang dia ok,maka diajarlah adiknya ni.

Opsss diorang dah perasanlah!!!Hurmmm kalau nak tau si abang tak suka baju sama!Dah opah dari kampung siap pos laju baju upin & ipin...nak tak nak diorang pakailah gak.Dulu masa kecil tak kisah baju sama.Tapi dah besar ni,usahkan warna.Corak atau kartun sama pun tak mau alahai.Masa si adik nak pakai baju ni,dia ada taktik!Dia bagi abang tu mandi dan pakai baju dulu,kemudian baru dia mandi.Sedar2 diorang pakai baju tidur sama dan mulalah si abang tu membebel hahahaha......

Taraaaaa....kite ambil foto ni waktu petang masa diorang demam!Mula2 adiknya nak tidur jap bilik mamanya,dah tu pasang air-cond sukalah.Tengok2 eh 'eh bila masa lak si abangnya tidur sebelah?Tadi dia tidur kat bilik sebelah.Diorang ni dari kecil hingga besar,selalu gak tidur berhimpit.Agaknya dah terbiasa macam masa dalam perut,nak tidur berhimpit je.Dah besar ni diorang tau malu,tidur asing2 cuma dah namanya kembar...alahai!

Yang peliknya hingga dah darjah 3 ni.Kalau sorang tu demam tak serentak TAPI tengoklah 2 hari kemudian.Mesti sorang lagi kembar demam.Dari kecil memang macam tu tak serentak sakit!Kalau bab nak kencing,buang air besar lainlah pulak.

Bila si abang nak kencing eh 'eh si adik pun nak kencing.Bila adik datang seru nak buang air besar eh 'eh si abang pun sama sampai berebut toilet ngrrrrrrrr!!!Pernah satu hari tu kite naik angin dan cakap "Korang ni kenapa nak kencing pun sama 'time'...nak berak pun sama 'time'.Kan susah kena rebut toilet?"~Boleh lak diorang selamba cakap "Kitorang kan kembar,ma!"~"Grrrrrrr" terus kite speechless!!!Ayat tak boleh blahhhhh!

Paling sayang sangat foto ni ^^



Siapa si kecil tu???Hahaha nanti kite cerita lagi ye?


Selamat menjalani kehidupan ceria bersama cahaya mata.Tak kiralah kembar ke sorang ke...itu semua anugerah Allah yang tak ternilai :)

9 comments

20/10/11 10:08

kembar xseiras..comelnyer..hehe

20/10/11 11:29

dulu2 mak bising kalau kata nak anak kembar...dia kata kalau sorang pun susah nak jaga, ini pulak 2 orang...

20/10/11 13:01

bestnya anak kembar....

anak2kan masa kecik... senang aje kita nak bagi pakai - makan... no bantahan
dah besar - dah pandai... mula lah serba tak kena... nak ikut selera dia orang jugakkk!
hehehehe

20/10/11 13:11

@miloais

betul tu...agaknya masa kita semua kecil pun macam tu kan ngeeee...

20/10/11 14:08

kembar ni teringatkan uncle tentang......




uncle!!!!!


tengok ni....

http://www.blogbeginsatforty.com/2011/08/august-2-2011.html

20/10/11 16:09

waa...comel giler bdk2 nih ..haha
dpt ilmu baru ttg kembar... thx

20/10/11 23:07

teringin nak anak kembar la tapi dah scan,sorang jer

21/10/11 01:41

@Azzah

hye sis!alhamdulillah semoga sis dikurniakan anak yg sihat sempurna ye,amin.....

16/11/11 09:06

comelnyer...grrrr~
:)

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...