7

Ragam superMAMA : Fuhhhh...jom selongkar beg mekap pulak!

01:24 |
BEG MEKAP

Ishhh apa ni Encik Fuhhhh.Chek ni mak budak je.Awat nak selongkaq beg chek?Chek bukan retissss!Alamak ter'speaking' penang pulak dah.

 Meh lah dekat nak tengok sangat beg pinky polca kite ni.Jom geledah....

Cukup suka wangi2.Kalau mood tak ok hari tu,spray je terus bersemangat nak buat kerja.Kalau keluar je dari bilik solat,officemate dah dapat agak sapa empunya badan hehehe.Suka Victoria Secret sebab botol plastik,senang nak bawa ke hulu ke hilir.

 Owh suka cologne sebab rasa segar.Apatah lagi kalau cuaca panas kat luar,rasa best je pakai cologne.

Vaseline lotion selain lindungi kulit dari sinaran UV,elok bagi yang bekerja kat pejabat yang sentiasa bertemankan air-cond.Kulit tak kering.Bedak Johnson's ni best sebab cool.Erkkk apa ingat mak budak tak boleh pakai hand sanitizer gambar kartun?Owh suka sebab wangi dan ada biji2 biru tu ngeeee :)

Apa?Mekap?Owh kenalah tenyeh,nanti bos kata ni pekerja dari pusat mayat mana pulak dia upah hahahaha!

Ntahlah dah 2 tahun pakai Miyami dari Cosway.Kulit kite jenis tak bermasalah jadi dah macam2 jenama compact powder kite guna.Tapi memang puashatilah dengan Miyami.Tak terasa lagi nak tukar jenama lain.Alasan paling kukuh sebenarnya : Cosway dekat dengan rumah,senang nak dapatkan stok,tak yah cari merata tempat hahahaha.

Blusher.Owh pakai ikut mood.Ni adik yang hadiahkan 

 Dah tau cerita tentang eyeliner tadi kan?

Hah sejak kahwin dah kurang suka pakai lipstick.Lebih suka pakai lip balm dan gloss.Nak nampak comel,pakai je lip liner..tenyeh lip balm...siap!

 Wajib ada dalam beg mekap.Suka sangat pakai ni senang nak tanggalkan mekap.Kalau terlupa bawa kite tenyeh je dengan Johnson's Baby Oil ataupun;

Wet tissue.Dulu suka pakai jenama lain.Sekarang jenama Baby Kiko pulak sebab bau lembut dan tak berbuih macam sesetengah jenama lain.

Tapi kadang2 je bawa banyak barang dalam beg mekap.Ikut mood.Kalau malas nak melawa,kite tinggalkan je beg mekap tu.Kite sumbat bedak Johnson's,lip balm dan wet tissue...itu je.Lepas lunch dan solat.cuma pakai tu je.

Dah puas geledah?Korang pulak selalu bawa apa je dalam beg mekap?Sharing is caring!Fuhhhhhhh......

7 comments

29/10/11 10:04

waahhh.....banyak giles brg makeup tuh!// mesti lepas mkn ker apa kompem touch up balik kan..

elin dh buat ari tuh..meh tinjau apa addlm beg elin..

What's in my bag?

29/10/11 11:03

@♥ Elin ♥

heheeh selalu lepas lunch atau solat kat office,just pakai bedak johnson's ngan lip balm je ngeee ^*

30/10/11 07:54

Alamak, banyaknya...huhuhu berat lah bag dik oi...hehhe

30/10/11 10:44

@Ida Zaini

ngeeee tak bawa semua kadang2 je penuh beg ikut mood hahahaha ^*

14/6/12 13:39

hahah...ragam mak dara...yg paling penting body mist xtinggal..
da knal dah bau sape kt ofis tu hikhik

19/6/13 21:49

perghh akkk!! bykknyerrr xD

PSSSTT... mana akk? akk apa khbr? lama x update blog :'(

momoy suka baca entry barang dlm beg2 nih
hehe

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...