5

Ragam superMAMA : Owh puas ke sana ke sini.Kenapa eyeliner jenama SECRET dah takde?

00:48 |
Owh geramnya bila eyeliner kesayangan dah kontot.Mulalah melilau ke sana ke sini mencari pengganti baru.Dah macam2 jenama kite pakai dari yang mahal hinggalah yang ini paling murah;

secret_pearl
SECRET Pearl Eyeliner...kite punya BLACK.Kite terdesak mencari eyeliner baru sebab....

Tak lama lagi ada Annual Dinner.Dan eyeliner kesayangan dah semakin kontot....

Nampak tak ia lebih kontot dari jejari kelingking kite huwaaa....

Dari Guardian bawa ke Watson....dari Salak Tinggi bawa ke Nilai...bawa ke Alamanda tapi masih tak jumpa jenama SECRET.Akhirnya tanya adik minta dia carikan di KLIA,dia kata jenama SECRET dah takde lagi.Adik suruh cuba ELIANTO pulak.Akhirnya dah terdesak belilah juga....

Tapi bila cuba kat rumah huwaa berkilatlah pulak.Tapi ok juga smooth je bila pakai...kite tak suka pakai eyeliner yang jenis kesat...nak tenyeh kat mata pun sakit.Bolehlah walaupun tak dapat nak lawan SECRET :|

Hubby pelik dan mula sedikit membebel "Kan dah banyak eyeliner kat rumah.Macam2 ada...kenapa beli lagi?".Jawapan selamat "Itu warna-warni.Orang nak cari yang warna hitam...dah kontot ni".

Kite cukup suka pakai pencil eyeliner.Teringin nak pakai liquid tapi tak reti.Ada yang kata kalau tak reti...mula2 pakai dulu pencil eyeliner,kemudian pakai pula liquid eyeliner di atasnya(pakai double).Alah eyeliner kite sikit je tau....korang punya lagi banyak kot.Ini antaranya;

 Sikit je....suka kumpul banyak eyeliner sebab tak suka dan rimas pakai eyeshadow.

 Dengan hanya satu calitan,mata dah comel.Tak yah susah nak tenyeh eyeshadow.

 Jenama Silky Girl..entahlah suka juga sebab senang nak cari kat mana2 dan paling penting murah hehehe.

Baru beli ni.Yang jenama SILKYGIRL tu warna memang cantik cuma sedikit kesat dan kering.

Pernah kite tak pakai langsung mekap.Kite ni jenis simple.Dah puas mekap tebal masa kerja MAS dan MAHB dulu di KLIA.Korang pun tau kan staff yang kerja KLIA mekap diorang tebal mana?Sekarang bila kerja office bebas nak mekap ke tak.Tapi kena juga jaga imej.Sekurang-kurangnya nampaklah berbedak,bercelak dan bergincu walaupun nipis :)

Tarraaaa...sikit je kan eyeliner kite.Tak macam korang punya koleksi :)



P/S-->Owh tadi masa Google ramai kata liquid eyeliner jenama L'elan Vital yang dijual di Cosway memang sempoi sebab pekat dan tahan lama.Nasib baiklah Cosway dekat je ngan rumah...dulu masa part-time kat Cosway tak terfikir pulak nak beli adeihhh.


Pelik pula rasanya bila sembang tentang mekap.Korang pulak kongsilah eyeliner apa yang paling sempoi pernah korang pakai ye.Sharing is caring!

5 comments

29/10/11 02:18

eyeliner maybeline bes =) sy pakai yg tue

29/10/11 02:23

@✿ nurulfatin ✿

hye sis morning!owh dah lama tak cuba maybelline hurmmm kena try ni :)

30/10/11 01:12

pencil eyeliner mybeline mmg best, tp pndi cair lm2, try gel eyeliner mybeline, tu best, setahun lbeh pon x hbis. lgpon dpt berus free.

30/10/11 01:55

@cik chinta

owh tq sis!esok gak kite nak gi cari ngeee ^^

28/2/16 21:40

Good sharing, just add my personal sharing on Lelan brand skin care, Lelan Vital Organic skin care range is done from a rich blend of world finest organic increased. Lelan Vital Organic Skin Care from FRANCE and is created by Nutritionist, Aromatherapist & Massage Therapist, Nancy Evans - a respected formulator with profound knowledge and experience in health and beauty. Search in google, here is one of their review:
http://kidbuxblog.com/lelan-vital-organic-skin-care/

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...