18

Asal esok Nak Kerja Je..Buka Almari Termenung.Asal Termenung Je Buka Almari.Erk???

19:17 |

Salam semua.Dah puas bercuti maka esok bermulalah kesibukan untuk mencari rezeki.Tapi itulah kite.Bila nak mula kerja hari pertama dalam minggu tu,mesti pening kepala nak pakai baju apa.

Sampaikan anak perempuan kite yang kembar tu,Irdiena dah macam perunding imej kite pulak!Bila kite pilih je baju,dia yang tolong 'match' kan dengan slack atau skirt.Masa pilih kurung pulak,dia yang tolong pilihkan shawl/tudung awning yang sesuai.Pilih punya pilih,gosok punya gosok....siap gantung baju-baju tu.....tadaaaa...


Esoknya kite pakai baju yang paling simple,sopan dan yang paling penting tak kiralah baju apa pun dipakai,janji tutup aurat dan bersyukur kerana masih ramai di luar sana yang tak cukup makan dan pakai :)


Nota Comel--> Sepanjang cuti ni kite dapatlah kemas baju2 dalam stor.Alhamdulillah dapat selalu  sedekahkan baju kepada rumah ibu tunggal dan anak yatim di kawasan rumah kite ni.Walaupun kite tak dapat nak sedekah dari segi wang,semoga baju2 tu boleh mereka pakai untuk tutup aurat dan beribadat :)

18 comments

7/11/11 20:07

nasib sy ada unifom lau tak...pening juga...;d

7/11/11 21:59

sib baik dah iron baju siap2..malas nak pikir..main taram je. hihihihi...

tapi saya pun selalu macam awak..selongkar baju kat almari. pastu penin kepala nak pilih

7/11/11 22:17

saya senang je kemeja dan slack...pastu kopiah atau songkok...

8/11/11 00:00

eka pun selalu jadi mcmni..

eka tak boleh nak gosok untuk smnggu sekali..

sebab eka ada mood nak pakai baju ape,hari ape..hehehehe

8/11/11 00:02

selalu pakai baju kurung je..senang.yang baju corak memang tak iron.

8/11/11 08:46

@Cik Eka

hohoho samalah ngan akak,sbb bila tiba mood nak simple just sarung kurung.kalau nak bergaya gsk bj lain pulak ngeee ^^

8/11/11 08:47

@Azzah

yup yup betul tu baju kurung sesuai semua tempat dan masa

8/11/11 08:47

@abuikhwan

hurm mana aci ngeee ^^

8/11/11 08:47

@mummysyafie

hehehehe samalah kite sis ^*

8/11/11 08:48

@Run Away

ye ye betul tu :)

8/11/11 15:33

haha...faham sangat reaksi ni...

8/11/11 18:46

hari2 pakai baju sama kat kerja.. sebab mmg baju uniform kerja.hehehe.. tak perlu nak pening2.

9/11/11 18:03

cute mum senang jer..
pergi kerja pakai jeans n blouse..
taklah pening..

10/11/11 06:58

@Daddylicious

ngeeee ^*

10/11/11 06:58

@feza

owh senanglah kan tak yah png macam kite huhu

10/11/11 06:59

@Cute Mum

owh bestnya.kite kdg2 je blh pakai jeans tapi tak blh selalu

13/9/13 07:46

Sy ke ofis memang pakai baju kurung. Kecuali nak ke site, barulah pakai slack..

13/9/13 09:09

@Penjejak Mimpi hye PM.yelah kan nak pergi site pakai baju kurung,leceh kot he3..

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...