8

Buku "Hadiah Buat Muslimah" oleh Ustazah Siti Nor Bahyah Mahamood~Sekian lama mencari akhirnya kita bertemu

23:04 |

Alhamdulillah dah berbulan mencari buku ni baik di MPH,Popular dan kedai buku agama.Akhirnya rezeki kite,dapat juga beli di kedai buku berdepan pintu masuk Tesco,Nilai.


 Buku ini memberi panduan asas FIQAH WANITA.Ada 11 bab antaranya:

  1. ISLAM DAN WANITA
  2. WANITA DAN BERSUCI
  3. WANITA DAN SOLAT
  4. WANITA DAN PUASA
  5. WANITA DAN ZAKAT
  6. WANITA DAN HAJI
  7. WANITA DAN PERKAHWINAN
  8. WANITA DAN PERGAULAN
  9. WANITA DAN PERHIASAN
  10. KEWAJIPAN WANITA ISLAM
  11. HUKUM WANITA DALAM BEBERAPA PERKARA BERBANDING WANITA AGAMA LAIN


Disertakan ilustrasi dan muka surat yang berwarna 'pink'


BAGAIMANAKAH MENGGUNAKAN BUKU INI?

  • Dijadikan bahan rujukan fardu ain untuk muslimah seisi keluarga
  • Dibaca selepas solat Subuh @ Maghrib berjemaah sebagai tazkirah
  • Digunakan sebagai modul dalam majlis fardu ain dan usrah mingguan di pejabat,sekolah,surau dan masjid
  • Dibacakan kepada anak gadis oleh ibu dan kepada adik perempuan oleh kakak
  • Baca 4 muka surat sehari sebelum tidur malam
  • Berikan sebagai hadiah kepada anak gadis anda atau murid perempuan anda
  • Jadikan hadiah untuk hari pertunangan,perkahwinan,hari jadi dan hari ulang tahun perkahwinan

Kata-kata Ustazah Siti Nor Bahyah;

JUADAH BUKAN SEBARANG JUADAH
JUADAH DIJAMU RUMAH CIK TIMAH
HADIAH BUKAN SEBARANG HADIAH
JAGALAH IBADAHMU WAHAI MUSLIMAH


8 comments

7/12/11 00:20

Alhamdulillah...buku yang amat menarik

7/12/11 01:34

izan pun nak carilah sis buku nih. hari tu masa balik umah mak mmg singgah tesco nilai ni, tp tak sempat nak belek2 buku...hubby je yg beli buku masa tu.

7/12/11 08:38

@abuikhwan

ye sahbat blh dijadikan hadiah utk rujukan seisi keluarga :)

7/12/11 08:39

@Izan Ishak

takpe nanti ada rezeki kalau sggh mana2 kedai buku,beli ye :) byk ilmu yg berguna utk dijadikan panduan dan rujukan

7/12/11 08:42

ustazah ni kalau bercakap mesti senyum je kan...

7/12/11 14:32

bagus buku ni..patut beli

8/12/11 16:04

subhanallah :)

Info Event For Blogger: Percuma Samsung Galaxy Ace & RM100, it's very easy to get, let's come and get it --> http://www.streetdirectory.com.my/streetdirectorymalaysia/

10/12/11 11:12

bagus..siap gambar. mudah faham.

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...