10

Kotak Jerit ~Apalagi Jom Bertukar!

01:48 |


Assalamualaikum.Kalau singgah mana-mana blog,kebanyakannya mesti ada Kotak Jerit.Pelbagai pendapat tentang Kotak Jerit yang pernah dikongsikan oleh blogger di entri.Dulu pernah juga tak pasang sebab geram ada yang buat iklan jual produk tenaga batin!Huissshhhh segan kot iklan tu terpapar kat kotak jerit.

Tahun lepas kecoh juga satu kes sorang blogger tinggalkan jejak palsu di Kotak Jerit.Ada juga yang suka menyamar guna nama blogger 'famous'.Bila tak letak Kotak Jerit nampak macam tak mesra alamlah pulak.Kesian juga kot kawan2 tu 'silent reader' dan kebetulan dia tak minat nak komen entri hari tu.Mungkin dengan tinggalkan hai..hai..bye..bye..pun dah boleh buat kite happy :)

Dulu-dulu pakai kotak jerit;

1-->CBOX

Kemudian tak best dan bertukar......

2-->SHOUTMIX

Memang lamalah juga guna.Tiap kali blog bertukar background,begitulah juga nasib si Shoutmix ni,bertukar warna.Tapi bila ramai kawan blogger beritahu tentang Important Notice kat atas kotak Shoutmix....barulah perasan.Hurmmm nampak gayanya bertukar lagi dan lagi kepada ini pula...

3)SHOUTBOX.TV

Suka juga sebab boleh letak background.Kenalah pandai pilih untuk disesuaikan dengan background blog.Dah namanya FREE harap kotak jerit baru ni taklah buat ragam.Bagi korang yang masih tak tau nak JERIT kat mana lepas ni,sis Izan Ishak ada kongsikan link (Kredit Info : Sis Izan Ishak)




Tadi blogwalking terbaca komen kawan2 di satu blog.Katanya cuba Jerit guna;


Pilihlah mana suka ya.Hurm...rasanya kalau takde Kotak Jerit pun takpe.Masa inilah sesama blogger boleh mengeratkan lagi talian persahabatan dengan rajin tinggalkan komen sepatah dua kata di kotak komen ngeee ^^


P/S : Owh letihlah nak rehat dulu tadaaaaa.........

Tak nak komen pun tak apa.Tekan LIKE pun boleh ngee ^*

10 comments

18/12/11 01:58

akak dah tukar juga tapi Fibox..nak try dulu..

18/12/11 02:08

@whitecappuccino

morning kak..owh nanti kot shoutbox.tv ni tak bestkite pun nak try lah guna yg lain...may be Fibox ke ngee ^^

18/12/11 08:04

slmat pagi lea,kalau tak ada sbox rasa macam tak lengkap pulak kan.dulu pernah x pasang tapi ada je orang komen knpa x pasang..

19/12/11 08:50

@Azzah

morning juga utk sis!kebanyakan blogger otai rata2 tak pasang...ada ke tak ke kotak jerit ni kat blog diorg,terpulang kpd keperluan masing2 kan ^^

19/12/11 12:00

important notice tu maksudnya apa? o.o

19/12/11 19:11

sdg berkira2..nak buang terus @ ganti...

20/12/11 08:30

@Ujie

owh =.=

nak pasang boleh nak remove pun boleh ikut keperluan blog masing2 kan? ^^

20/12/11 09:25

hye akk lia..
=)

12/6/13 19:19

ada gax rkn2 blogger y lain suka letak iklan kat situ...hehehhe xD

13/6/13 01:26

@AiSyA LiEzAhye AL hurm tulah kurang suka jugak huhu..

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...