7

Pasang Threaded Comment Untuk Mudahkan Korang Reply

18:43 |
Assalamualaikum semua.Bila cuti 3 hari ni tahap kemalasan nak update blog ketara benor.Masa nilah superMAMA nak kemas rumah,mana sibuk keluar beli persiapan sekolah si kembar dan si kecil Power Rangers,lagi.

Semalam baru teringat nak perkemaskan lagi blog dengan tukar background,header baru dan......suka sangat tengok rakan blogger yang dah gunakan Threaded Comment.Masa singgah baca entri dan tinggalkan komen di blog sis Izan Ishak...wah!Suka tengok kotak komennya yang terbaru.Apalagi bagi korang yang berminat nak cuba dan gatal tangan nak renovate,terjahlah sifu Tutorial siapa lagi kalau bukan Nescafe Ais (NA) di Mari Bina Blog.


Boleh 'highlight' Admin/Author Comment dengan tukar warna kotak komen atau letak background image :)

Adeihhh semalam ada sedikit kekeliruan dan kod HTML kite pula dah banyak edit.Nasib baiklah bro NA sudi tolong.Lepas kite e-melkan template HTML akhirnya sekejap je,dah berjaya!!Terima kasih ye bro NA.

Ok ini tutorialnya dan sebarang pertanyaan boleh tanya di blog atau FB Page NA;



Selamat mencuba ya!!!

7 comments

12/12/11 18:49

wah! semua baru! kemas!

12/12/11 19:36

Salam

Tq di atas entri ini yer :)

12/12/11 20:44

@whitecappuccino

tqvm sis :)

12/12/11 20:45

@Nescafe ais

sama2 bro NA.tqvm juga sbb sudi berkgsi tutorial yg bagus

31/1/12 11:39

sis boleh tolong buatkan.. huhu.. dah try tapi tak jadi.. kotak takde...

31/1/12 11:59

@NURFERL

hye sis alamak kenapa x jadi ye?akak kat office ni tutorial ni nak kena fokus ngeee ^*


cuba sis pergi kat owner tutorial yg akk ada sertakan di atas.cuba try bantuan dia.mgkn dia blh bantu ye :)

28/6/12 00:45

saya baru guna threaded comments! simple, nampak kemas. :)

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...