6

Tentang Dhia vs Ombak Rindu~Mana lagi sedih + sebak + geram+ menyampah?

00:22 |

Tentang Dhia lagi best sebab....

  • Lakonan mantap gandingan Ady Putra & Nora Danish.
  • Pelakon pembantu pun menguatkan lagi jalan cerita ~baik dari bibik Ku Salmi,Pak Abon,Ku Salmi dah tentulah kan dalang di sebalik malapetaka hidup Dhia,ibu bapa Dhia,nenek Azmi,mak angkat yang tolong Melly,Azmi dan Raffi dan semualah best!
  • Lagu-lagu dalam drama ni pun best...dah 'famous' pulak lagu nyanyian Ady Putra.
  • Ibarat membaca novel~tak boleh nak berhenti dan tak sabar nak tunggu episod seterusnya.
  • Jalan cerita yang memang banyak berlaku pada zaman ni ~dendam,benci,sihir,busuk hati dll.
  • Kali pertama dapat tengok lakonan Nora Danish yang banyak berendam air mata dan bermain emosi.Memang Nora pernah berlakon drama sedih seperti Sumpah Bunian.Tapi Tentang Dhia betul2 membawa emosi penonton bersamanya.
  • Tengok si Melly tu geram je,rasa nak masuk je kat dalam tv dan tenyeh cili kat mulut dia hehhehe...
  • Drama yang mendapat respon baik dari kaum lelaki di Facebook.
Ombak Rindu

Ok..ok...yelah nak mengaku ni...kite tak tengok pun filem ni kat wayang.Hari tu kite pilih Alvin & The Chipmunks 3.Baru je malam ni habis tengok Ombak Rindu dekat Youtube,officemate M kongsikan di Facebook.Tapi ntah kenapa kite tak rasa sedih pun tengok filem ni....
  • Macam tengok cerekarama & telemovie je....
  • Lakonan Maya Karin & Aaron Aziz dah biasa tengok macam tu..kat tv.
  • Yang nampak lain sikit cuma lakonan Lisa Surihani sebab jarang dia berlakon muka masam2,berkerut2 dan jerit2 dalam filem.Oklah lakonan dia.
  • Lakonan Bront Palarae,Azizah Mahzan,Normah Damanhuri,semua biasa je.Memang pelakon pembantu menguatkan lagi jalan cerita.Tapi serius...lakonan diorang biasa je.
  • Jalan cerita dah boleh agak.Memang tak pernah baca novelnya..tapi ramai kata baca novel lagi best dari tengok filem ni.
  • Tak banyak 'scene' yang buatkan hati rasa sebak.
  • Lagu tema nak buat ala2 macam 'Ayat-ayat Cinta' tapi suara serak kasar Adira hurm...hilang 'feel' kata officemate.

Itu pendapat kite.Apa-apa pun tahniah kepada drama & juga filem ni.Menarik minat penonton tempatan.Teruskan berkarya  :)




6 comments

fuhh, minatnyer dia ngan cerite romantik.. fuhhh ^__^

2/1/12 02:57

dah tengok OR kat laptop jer..tapi sebab dah baca novel, best lagi baca..movie..biasa jer..TD best!

10/6/13 00:29

salam kak lea..
hmmm..
sebenarnya..
sampai skang x pernh lg tengok..
hui2..
gi waysng po skali je..adeh..^^

10/6/13 00:57

@Gee GTGwsalam gee..owh takpe takda ruginya kalau tak tengok wayang he3..tentang dhia ni kak lea layan he3...

15/7/13 13:23

tentang Dhia tu sedih... >.< heee!

20/7/13 02:29

@AiSyA LiEzAhahahaa sampai ke sini dia ye..yelah kak lea suka tegok drama ni ^^

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...