5

C.I.N.T.A ~ Semua berhak bahagia.....

17:29 |
Baru2 ini seseorang yang terlalu rapat dengan saya,putus cinta.Si dia yang menjaga hubungan itu hingga bertahun lamanya...akhirnya terkelu..terduduk bila cintanya terbang....jauh.....hingga tidak mahu kembali lagi.Peritnya,sedihnya,tangisnya,kesalnya turut saya rasai.Sebab berbelas tahun dahulu,saya pernah kehilangan cinta pertama.Alhamdulillah saya bahagia dengan cinta kedua dan semoga dialah yang terakhir.


Mengapa cinta itu rumit?Tentu tak seronokkan kalau hidup ini terlalu mudah.Tentu ramai yang akan alpa lalu terlupa untuk berdoa,memohon perlindungan-NYA.Tentu ramai yang terlupa untuk mensyukuri nikmat ALLAH S.W.T.

Mintalah petunjuk ALLAH.Kemudian ikutlah gerak hati.Jika kamu yakin cinta kamu cukup untuk buat kamu bertahan,maka pertahankanlah cinta itu.Jika kamu tak yakin,jangan memaksa diri.Hidup ini adalah proses melangkah.Tak perlu takut selagi melangkah di landasan yang betul.Seandainya langkah tersasar sekalipun,berhenti & atur semula langkah.

Dalam sesuatu yang kelam,masih akan ada sejalur cahaya :)

❀Buat si dia yang pasti akan baca entri ini....nasihat saya-->

Teruskan melangkah..hidup ini indah.Anggaplah setiap minit dan jam yang berlalu,ibarat kamu mengisi ruang di diari kehidupanmu.Sudah tentu catatan di diari itu kamu tidak mahu penuhi dengan tinta hitam.Ceriakan hidupmu dengan tinta berwarna.Hidup ini ibarat membaca sebuah novel,dari bab ke bab...ada suka ada duka.Jadikan cinta kepada ALLAH sebagai kekuatan untuk kamu bangkit semula.Semoga kamu dipertemukan jodoh yang mencintaimu kerana ALLAH S.W.T ❤


5 comments

15/1/12 17:40

cinta melahirkan bahagia, bahagia melahirkan cinta...alhamdulillah, perkongsian yang indah...

15/1/12 18:05

best2, cnta tu sweet, mnusia je xtahu sweet tu ape hehe

15/1/12 18:18

@abuikhwan

ye betul tu sahabat :)

15/1/12 18:19

@Paris Lipton

hehehehe sweet like candy may be?

owh doodle profile paris lipton ni cute sangat ^^

16/1/12 21:59

perlu warna warni macam pelangi,,
cerianya hidup bersama redha Allah,,
mudahan dipermudahkan urusan :)

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...