7

Filem SERAM Sihatkan Wanita

23:59 |
Filem seram ternyata memberi kesan POSITIF kepada kesihatan mental & minda wanita.Penelitian menunjukkan bahawa otak wanita akan mengeluarkan neurotransmitter dopamin,glutamate & serotonin sewaktu menonton filem seram.


Peningkatan aktiviti otak turut berlaku sehingga mampu merangsang minda & membuatkannya sentiasa bersedia untuk menghadapi sebarang kemungkinan.Selain itu,menonton filem seram turut merangsang kelenjar adrenal untuk menghasilkan adrenalin & opiat yang memiliki efek seperti ubat bius yang mampu menenteramkan jiwa & fikiran wanita.


Malah menonton filem-filem seram seperti The Omen,The Exorcist & The Ring selama 1/2 jam berupaya menenangkan sistem tubuh & menguatkan sistem pertahanan tubuh wanita.

Nota Takut-->Ho..ho..ho...saya dari kecil memanglah penakut orangnya.Mungkin sebab pengalaman uncle dengan hantu kum...kum [Kum..kum saya hantu] buatkan saya lagi penakut!


Teringat dulu masa sekolah rendah,tv di Malaysia sering menayangkan filem hantu dari Indonesia.Ada satu filem tu,rumah banglo dihantui budak perempuan.Budak tu kadang2 muncul di toilet,kadang2 di peti sejuk.Seminggu saya takuttttt nak buka peti sejuk!


Sampai sekarang ni pun,memang saya elak dari tengok filem hantu dan filem bunuh2.Tapi bila dah kongsikan artikel ni...teringin pulak nak beranikan diri tengok filem seram.Hurm...ada cadangan tak filem apa yang seram...atau separuh seram.....mungkin suku seram...atau komedi seram????


P/S-->Tak takut langsung tengok filem seram tempatan sebab dah biasa tengok muka pelakon2 yang jadi hantu tu.Tapi betul2 seram tengok filem dari Thailand & Indonesia.Tapi filem Indonesia pelakonnya seksi terlampaulah sangat,padahal itu filem seram hehehehhe....

Kredit Info :

  • Majalah Harmoni


7 comments

14/1/12 00:27

takot nk buka peti ais sebab takot ada hantu peti ais. hehe :)
sama la, kte pun takot tgk cter seram. huhu

14/1/12 00:56

@nabila faryzza

hantu peti ais.....lari laju2!wah genglah kita berdua hehehehe

14/1/12 17:12

comel gile takot nk bkk peti sejuk....huhu xmkn la gamaknye...hehe

14/1/12 19:20

wah, entry yang menarik, blog ni pun lawa, keep up the good work! :D

15/1/12 10:33

@Emmet

owh terima kasih di atas skgn :)

6/6/13 21:01

salam kak lea..

saya takut jugakkk!!
boleh nangis tau..
wuarghh!!!

6/6/13 22:58

@Gee GTGhehehhe..ada2 je gee ni. samalah memang tak bolehlah nak layan seram2 ni ngeee.....

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...