11

Kesian Kerusi.......Apalah salah ia pada manusia,kan?

22:33 |
Duduk lama sangat dah tentulah panas.Ada ke dikatanya telur pun boleh masak!Macam tu dah tentu manusia tak payah keluarkan duit beli gas dan tungku.Cuma gunakan haba kepanasan punggung,dah boleh masak makanan atas kerusi ^^


Anak banyak pulak,daaaa!Wah macam ni doktor pun kalah!Bagi yang belum kahwin tu dah tentu gembira,sebab dah tentu dia subur & tak mandul.Tak takutlah kalau kahwin nanti,'confirm' dapat anak.Bagi yang dah kahwin pulak,gundah-gulanalah pulak sebab dah kahwin masuk ke usia 3 tahun,tapi tak boleh lagi beranak.Padahal duduk kerusi panasssss je memanjang ^^


Pulak??!!Manusia dah boleh tentukan awal2 yang duduk kat kerusi tu,banyak dosa ke tak.Masuk syurga ke,neraka ke alahaiiiiiii....



Payah sangat kalau segan kerusi tu panas,letak je fan bawah kerusi.'Confirm' kerusi kekal sejuk ngeee =.=



Nota Comel-->Owh,memang tak berapa selesa kalau ada seseorang nak tumpang duduk,kerusi saya.Kalau orang tu dah bangun,saya takkan terus duduk.Saya biarkan dulu haba kepanasan tu reda...baru duduk hehehe(gelilah tak tau kenapa).Itulah usik-mengusik orang tua zaman dulu hingga terbawa ke zaman sekarang.Tapi kan...ye ke orang tua zaman dulu2 cakap macam tu?Tak kira duduk kerusi kat office ke,kat rumah ke...kalau ada je orang yang duduk kerusi bekas kita duduk...mesti akan keluar ayat macam kat atas,kan...kan....?






11 comments

26/1/12 22:49

hehee..mcm kes saya.
dari dulu org ckp anak byk sbb dok kejap je kerusi boleh panas. tapi sampai skrg takde anak jugak. ^__^

26/1/12 23:00

@Ujie

insya Allah masin mulut yg ckp macam tu kat sis.semoga tahun ini sis dan suami dikurniakan zuriat amin....

mcm kisah dongeng pulak kerusi panas la. hikhik. tp betul tu, if ada org duduk kt kerusi kita, kita takkan duduk terus. tunggu 'sejuk' dulu. hahaha. dh terbiasa kot -.-

27/1/12 00:08

kerusi panas tu haba badan banyak kot..

27/1/12 01:08

@~Filzati Zulkepli~

samalah kita ye...mesti sejuk kerusi baru nak duduk semula ngeee ^*

27/1/12 01:08

@Azzah

ye ye betul tu.apatah lagi kalau lepas makan tom yam panas kot?

ngeeee ^8

27/1/12 09:43

kita kalau duduk lama then kerusi panas,,kita tak akan bagi orang duduk,,kita akan cakap jangan duduk aku dah cop,,kerusi aku panas ada aku kisah :))

27/1/12 10:11

@keeya mustafa

hahahaha lawak betullah sis ni ^^

27/1/12 11:24

mcm2 kn..tp mesti ada sebb org tua2 ckp cmtu..hehe

17/5/13 13:49

salam kak lea.. jimat gas kan kak lea..hahaha.. lawak entry ni..^^

17/5/13 13:56

@Gee GTG salam gee hehehe....betul kan semua tu ngeee :-d

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...