12

Wajah Baby Face Panjang Umur?

10:53 |
Salam Jumaat semua.Wah beruntungnya bagi korang yang selalu dikaitkan sebagai wajah baby face(BF).Pemilik wajah BF,bersyukurlah.Ini kerana penelitian di Denmark yang diterbitkan dalam British Medical Journal(BMJ)menyatakan individu berwajah BF memiliki umur yang lebih panjang berbanding individu lain.

Song Hye Kyo

Siti Nurhaliza

Nora Danish

Kajian yang berlangsung selama 7 tahun itu menggunakan 1,800 pasangan kembar berusia lebih 70 tahun sebagai responden.Hasilnya para penyelidik mendapati kembar yang kelihatan lebih muda daripada usianya yang sebenar memiliki usia yang lebih panjang.

Selain itu,kajian juga mendapati bahawa individu berwajah BF memiliki Telomeres sejenis komponen DNA yang berkait rapat dengan penuaan.Individu yang mempunyai sedikit Telomeres dipercayai akan mengalami penuaan lebih cepat.Manakala individu yang memiliki banyak Telomeres akan selalu kelihatan awet  muda.

Dafi

Aliff Aziz

Rain



Tak pastilah dari sudut mana kita menilai wajah orang tu baby face atau tidak.Bagi saya,wajah yang bersih & tidak lokek dengan senyuman kelihatan muda sentiasa.Bagi wanita pula,yang tak bermekap atau mengenakan mekap yang nipis sekadar menutup pucat di muka juga,kelihatan manis & comel.

Nak lagi baby face?Jangan lupa solat kerana setiap air wuduk itu,memberikan 1000 ketenangan di wajah.Payah benar..hah tempek gambar baby yang comel2 kat muka korang ngeee ^*


Kredit Info :
  • Majalah Harmoni

12 comments

27/1/12 12:01

heeee tomeyyyy sapa yang ada muka baby face ni kan

untunglah ada wajah baby face. kite mak baby je. hikhik

27/1/12 13:57

muka baby face panjang umur kita tak pernah dengar,,

kalau muka baby face, awet muda adalah,,namapak muda je,,mungkin itu yang dimaksudkan panjang umur kot :))

27/1/12 15:43

SEBAB YG BABYFACE NI LAMBAT NAMPAK TUA KAN...

27/1/12 16:37

suka tgk muka org yg baby face ni... diri sendiri entahlah pulak...

28/1/12 11:14

cakap pasal baby face ni, wanni takde tokoh untuk itu, huhe..

salam perkenalan :) terjah dari blog cik eka.

29/1/12 01:00

@amiey lee

hye sis amiey ye betul tu comel je....

29/1/12 01:02

@~Filzati Zulkepli~

erkkk anak2 muka baby face sbb mak yg mengandungkan diorg tu mmg muka baby face..kot?

29/1/12 01:03

@keeya mustafa

betul jugak tu ^*

29/1/12 01:03

@munna

mgkn juga sbb muka nmpk comel je.alah yg penting murahkan senyuman mesti nampak lebih muda sentiasa...

29/1/12 01:05

@Izan Ishak

hye sis izan hohoho...cuba tya encik hubby comel ke tak bininya yg sorg ni ngee ^*

sis izan dh cantik..tak perlu muka baby face pun encik hubby sayang,kan...kan...^^

29/1/12 01:05

@[ wanni ]

slm perkenalan jga utk sis wanni terima kasih sudi sggh sini ye :)

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...