9

Gemersik Kalbu~Antara Drama vs Novel

12:16 |
Salam sekali lagi.Minggu lepas dah habis pun drama Gemersik Kalbu di TV3.Saya?Owh tak follow sebab cukuplah terseksa terkejar-kejar tengok Tentang Dhia dulu.


Novel ni pinjam dari officemate,Ket.Ket kata baca novel lagi best dari tengok drama..yuppp..saya setuju!Sebab kebanyakan drama atau filem yang diadaptasi dari novel,tak 'best' seperti yang kita baca.

Gemersik Kalbu TV3 SINOPSIS GEMERSIK KALBU TV3
'ingin ku gigit-gigit cuping telinga kecilmu'

Owh teringat pula di penghujung drama Gemersik Kalbu...novel terletak di meja Raihana dan Sufian ^^


9 comments

14/2/12 12:27

sy tak baca lagi Gemersik kalbu, tp sy tgk drama tu. sy suke. sbb sy taksuke drama melayu yang over react pada watak. antagonis terlalu sangat. dan watak utama sempurna serba serbi. susah nk jumpa macam tu dlm real life. bg sy, nobody's perfect. jahat2 someone pun, mesti ada sisi baik dia.

haha. terpanjang komen.

hehe. :))

14/2/12 14:16

Akak tengok gak drama ni, sambil tu baca gak novel..novel ni memang dah lama beli dulu..baca balik memangla best baca novel tapi akak suka watak sufian yg nakal romantik tu.

14/2/12 23:23

adaptasi novel ke layar perak - ombak rindu mcm mn pula? visual lg menguatkan jalan cerita, cuma pengolahan pengarah tanpa penulis novel itu sendiri yg kadang kala mbuatkan cerita yg dvisualkn kurg mantap. sy lebih suka bc novel sj, kita dlm dunia khayalan sendiri hehe ;]

15/2/12 08:31

@NIZAM

yup!thumbs up 4 ur comment hehehe

lakonan aqasha x pernah mengecewakan,wpun dia nakal tapi manusia blh berubah kan?

15/2/12 08:32

@whitecappuccino

ye saya baca novel ni sampai x blh nak stop,selagi x hbs selagi tu berdebar2 je nak tau ending story wpun dh tgk gak skt2 kat drama hehehe

15/2/12 08:34

@*R

setuju kata sis!novel ombak rindu pun best.kalau pengarah dan penulis novel bergabung mengeluarkan idea demi mengukuhkan lagi skrip,dah pasti filem ombak rindu best.

16/2/12 17:10

dah baca novel ni.suka2.. lebih suka novel dari dram tv. leh terbang2 imaginasi.

16/2/12 17:25

@feza


hye sis feza saya baru je habis baca 2 mlm berturut b4 tido ye betul tu,baca novel lagi best dr drama kot ^^

21/2/12 13:29

saya suka baca nevel lg dr drama yg diadaptasi dr novel.lagi detail :)

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...