6

Nasi Arab Cyberjaya~Jom makan!!!

16:57 |
Salam semua.Sapa yang pernah makan Nasi Arab di Saba,Cyberjaya?Wah ramai je pelanggan di sini.Time gaji 'full'.Mr Samad(big boss) belanja makan sebab kami bertiga dah tolong dalam operasi punggah-memunggah uniform semalam.Wah bestnya dapat makan 'free'.Terima kasih bos!Mr Nasron pulak baik hati bawa saya & Ketarina ke Cyberjaya,bungkus Nasi Arab bersama Grand Livinanya :)

 Ramai,kan?

Di hujung sana yang uniform putih..itulah Operation Manager kami,Mr Nasron.Alang2 Mr Nasron kenal staff di kaunter, tu,lagi cepatlah proses tapau-menapau.
 Cedok sini ye kuah dalca
 Ketarina,tak toleh kiri kanan lagi dah
 Kruppp krappp sedap betul salad ni,perah pulak lemon yummy!
Dah sampai kat office,operasi memunggah ke dalam pinggan.Ini Manndi Lamb RM20.00...sedap je tengok Mr Nasron & Hj Ramlan makan.Tapi saya tak suka kambing embekkkkk....
 Ini Manndi Chicken harganya RM12.00
Sambal Belacan Versi Arab hehehe...owh ini bukan sambal belacan ye.Tomato ni boleh kurangkan muak masa kita makan nasi arab.
Ini saya punya.Bagus makan nasi arab sebab tak berkanji.Cuma lauknya kurang garam..memang sihat tapi dah tekak ni orang melayu,maka saya masih setia dengan Nasi Beriani Gam Johor mariiii...
Yehaaa itu dia Mr Nasron,Hj Ramlan,Uda & Mr Lufti sedang kusyuk makan sambil berbincang tentang bisnes.
Bos kenyang perut,staff pun suka hati sebab mood bos ok hari ni,wink wink!Saya siap minta izin dengan Mr Lufti nak 'on' blog sebab nak publish entri.

Ni anak dara polcadot....Ket tekun menikmati makanannya dan Mira pulak "Akak..tak sedaplah,sedap lagi mak Mira punya Nasi Tomato"(ye betul nasi tomato mak dia masak memang terbaek!!!)
 Minum pulak dengan Ice Tea perghh terbaik!!!
Harganya hurmmmm nak makan kenalah tunggu gaji dulu ngeee ^* pitam!!!

Kesimpulannya,not badlah.Kalau tak best,dah tentu tak ramai.Tahun lepas dah pergi,mak belanja sempena birthday si kembar.Tapi sekarang ayah lebih suka mak masak sendiri ayam style Saba,sebab mak letak garam & perasa ikut tekak orang melayu ngeee^^

6 comments

2/2/12 17:02

lapar pulak baca entri ni.. huhuhu~..

2/2/12 17:13

pernah try sekali..mmg ramai, susah nak dpt seat.

tapi saya kurang suka rasa nasi mandi dia..mungkin tak kena tekak saya kot.

2/2/12 17:42

@Gary Asip

hehhe trylah nasi arab not bad ^^

2/2/12 17:42

@Ujie

samalah saya sis...sbb mgkn kurg garam kot ngeee ^^

2/2/12 18:41

lapar plak tgk makanan kat entry sis ni. tapi biasanya mmg makanan arab kurang garam kan... kita kan tekak melayu asli... hehe

3/2/12 08:18

@Izan Ishak

ye betul tu sisi izan..krg grm mmg x brpa nak sedap tapi utk kesihatan,menu ni mmg terbaik ^*

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...