14

01.01.2013 ~ Lepak kat rumah lagi sempoi kot!

17:32 |
Salam semua.Owh penuh Dashboard dengan pelbagai entri 2013.Seronok baca pelbagai azam & harapan rakan blogger.Malam tadi mesti ramai keluar menyambut Tahun Baru 2013.Saya kurang suka keluar sebab;

1)Manusia punyalah ramai berhimpit-himpit,macam2 kerenah tolak-menolak,himpit-menghimpit uishhh rimas kot.Masa ni dah tak kira lelaki ke perempuan ke dok berlaga bahu,dah tu terlalu ramai kan,alahai......

2)Susah nak keluar dari 'parking'.Ini pengalaman saya masa sambut Tahun Baru.Jenuh,letih,bosan.Anak2 pun mula keletihan dan berpeluh.Bayangkanlah kadang2 ada yang pentingkan diri sendiri parking sesuka hati dan 'block' kereta orang lain huhu.

3)Nak solat susah dan tempat yang disediakan muat2 tak sampai 10 orang.Keselesaan untuk solat jarang dititikberatkan oleh pihak penganjur/tuan punya lokasi.Tak patut...tak patut.

4)Rata-rata masa inilah harga makanan melambung tinggi!Dahlah terpaksa beratur satu hal,perut pula berkeroncong tak sabar diisi.Bayangkan pasangan yang mempunyai anak2 kecil,kesian.Rata2 kawan yang saya tanya kurang suka sambut Tahun Baru di luar.Kalau keluar pun setakat makan malam dan tengok bunga api nak gembirakan hati anak2.

Semalam saya cuba tanya anak2,nak keluar tak sambut Tahun Baru?Diorang kata baik macam ni lagi sempoiiiiiiiii  ^^





14 comments

1/1/13 19:51

lepak rumah lg menyeghonok kan??sy sokong!!!

1/1/13 20:04

hi sis!
sama la ciktom duk umah je..
malas nak kuar...
spent new year dgn housemate..
happy new year sis :)

1/1/13 20:49

Ya lor.... td singgah mkn jap kat KLCC pown pnya la sesak.... trus balik rumah.... Sambut di rumah sambil mengemas versi tahun baru... HNY!

1/1/13 22:31

Assalamualaikum wrm...sahabat baikku d alam maya. salam singgah disini blog n blogger yang sentiasa ceria.

setuju dgn n3 ini...lepak kat rumah bersama keluarga lagi sempoi, duk tgk tv sambil makan kacang.....rasanya saya x pernah lagi keluar sambut tahun baru dok kira 3,2,1. tp kalau keluar utk misi dakwah mlm tahun baru, mmg selalu sgt... Alhamdulillah.

@luqman zakaria

yezzza betul..betul...

@CIK TOM

HNY juga utk CT ^^

@Hana Maroo

klcc?pergh ampun tobat akk nk g situ lg time NY hehe *^

@abuikhwan

wsalam shbt sy yg sentiasa support blog ni ^^

alhamdulillah itu yg tbaik bdakwah,tau jelah mcm2 pesta panas seram sejuk ank2 muda anjurkan alahai apalah nk jadi......

2/1/13 15:32

mlm thn baru mmg kami tak pernah ke mana2 pun sis. duk umah ajelah layan tv. lagi best kan kalau camtu.

@Izan Ishak

ye betul...betul...nk g toilet ke,nak baring ke,sempoiiii!

10/6/13 00:56

salam kak lea..hui...sempoi kate mereka..hahaha.terbaiklah!!!

10/6/13 01:25

@Gee GTGwsalam gee ngeee....

13/6/13 01:34

he3 btol 2..byak yg xbaek dr baek :) baek duk rumah ke..lg best ngeeeeee

13/6/13 02:39

@S.K.Aitulah tak suka serabut orang ramai kat luar huhu..

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...