4

Filem Animasi Yang Best Untuk 2013

16:33 |
Saya memang peminat Filem Animasi baik tempatan atau luar negara.Bagi saya selain dapat tenangkan fikiran dan bergelak ketawa,warna,teknik dan perisian CGI dll,yang digunakan memang best.Rasanya saya lebih banyak tengok animasi dari filem cinta dan seram.

"Kehidupan anak kecil sememangnya tidak boleh dipisahkan dari alam fantasi mereka dan menonton kartun membenarkan mereka meluaskan imaginasi serta kreativiti selain perkembangan otak. Dari situ, mereka belajar untuk berkomunikasi dan menggunakan sistem deria.

Kartun juga meninggalkan pengajaran moral yang boleh diterapkan dalam kehidupan kanak-kanak, sebagai contoh keberanian, bantu-membantu juga saling menghormati".


Tahun 2013 memang dah berderet animasi yang akan menemui penonton tempatan.Di antara animasi yang saya dah bookmark dalam otak(^^);

(1)
Suara Beyonce' sebagai Queen Tara

Sapa yang dah pernah tengok betapa 'cool' nya Rio dan Ice Age,jangan lupa tengok EPIC pula.

(2)
Ingat lagi tak Boo yang comel ni,rasa2 ada lagi ke watak dia ni?


(3)
Nak kata apa lagi,kalau tak nak pergi pun anak2 akan ajak juga.Kadang2 kalau ngantuk sangat masa kerja,eloklah korang layan BANANANA....mesti gelak.

(4)
Hurm..siput ada kuasa Turbo,ke?


(5)
Dah tengok CARS?Jom layan PLANES di udara pulak.

Lama sungguh tunggu filem animasi kedua Upin & Ipin,dulu kata nak keluar Angkasawan tapi dah tukar jadi Laksamana pula.

4 comments

alaahaaaiii byk nya kartun2 comel ni...

10/1/13 23:21

@Diera Tekikushika

tulah duit yg kuar pun byk nnt huhu ^*

13/6/13 01:57

betol 2..cntik animasi diorg bt..last tgok krtun wall-e..best :) sdh2 klakar je critanya..mat sleh ni pndai bt krtun 3d..

13/6/13 02:29

@S.K.Akak lea cukup suka layan animasi..tengok cerita manusia bosan he3...

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...