5

Makan Gaji~7 KATEGORI SIKAP MANUSIA DALAM BEKERJA

08:30 |
Manusia itu banyak ragamnya.Anda kategori pekerja yang mana,ya?

1~Rajin bercakap,rajin bekerja
2~Rajin bekerja,malas bercakap = KENA BULI
3~Malas kerja,rajin bercakap = WAYANG CINA
4~Malas bekerja,malas bercakap = TAK GUNA
5~Malas bekerja,suka mengadu = NYANYUK
6~Malas bekerja,selalu ponteng = BAIK BERHENTI
7~Malas bekerja,suka menyibuk = BUKA SYARIKAT SENDIRILAH!
 
Photo0851

Salam semua.Kerja Sebagai Ibadah” di Motivasi Pagi yang sempat saya tengok pagi tadi.Tahukah korang bahawa roh sentiasa menangis.Bukan hanya kerana kita meninggalkan solat,berbuat maksiat dan sebagainya.Tetapi juga kerana kita tidak menjaga etika sebagai pekerja,curi tulang,mencuri masa,tidak amanah,berkira dalam tugasan,sering hadir lewat ke pejabat dll.

Agaknya kenapalah roh menangis?Sebab roh dah nampak azabnya di akhirat nanti.Jasad memang tak nampak,roh yang nampak apa yang akan ditanggungnya(disoal malaikat dan Allah SWT).Kesian roh kita semua,kan?Tahun baru Hijrah1434 dan 2013 sedang kita lalui,mari kuatkan azam dan tekad untuk menjadi pekerja yang bagus.Ingat KERJA ITU IBADAH.



Assalamualaikum

















5 comments

salam dear alea. momoy pun tengok motivasi pagi pagi tadi
best tajuk ibdah dalam perkerjaan
rasanya momoy jenis KENA BULI kot
uwaaa

11/1/13 22:29

@.::: Princess MOMOY :::.

slm hye PM!!!owh mmglah sis kena buli sbb staff lelaki yg ramai,kan?hehe,saya ingat lg entri ttg kerja sis ^^

12/1/13 11:11

betul tu...kerja tu ibadah.. jadi kita kena lakukannya bersungguh2..

12/1/13 21:48

@boni kacak

ye setuju hrp semua jadi no 1 tu ^^

12/12/13 13:39

hahaha saya kategori rajin bekerja malas bercakap. memang kena buli hari2. tapi redha jelaa nak buat mcmana. kalau dh pendiam tu pendiam la jugak. kankan?

anyway saya tengah cari rakan niaga. Modal 275 ringgit je. alhamdulillah masuk 2 minggu saya start bisnes ni, income dh masuk 1100++ pdhal modal saya tak smpai 300 pun.. kenapa saya join bisnes ni? yelah, nak release stress kerja makan gaji kan.. asyik kena buli je, saya pun buat lah pulak bisnes sambil2. Modal 275 je seumur hidup.

nak join sama tak? :) contact saya kalau berminat. 011-23746946 -syara-

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...